Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ευρυαγγείες στο πρόσωπο και αιθέρια έλαια βοτάνων

Ευρυαγγείες στο πρόσωπο.
Και είναι αυτές οι μικρές μπλε σκούρες φλεβίτσες σαν αράχνη στο πρόσωπο,εκεί στα πλάγια της μύτης,στα μάγουλα,ακόμα και στο πιγούνι,
Ευρυαγγείες στο πρόσωπο.
Και τι είναι οι ευρυαγγείες και γιατί βρίσκονται εκεί;
Oι ευρυαγγείες στο πρόσωπο έχουν ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και σπάνια οφείλονται σε ανεπαρκή φλεβική κυκλοφορία, όπως συμβαίνει σε άλλα σημεία του σώματος όπως στα πόδια.
Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο είναι πολύ μικρά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία συνήθως λίγα και μικρής διαμέτρου, ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα και ορατά με γυμνό μάτι.
Τα συναντάμε κυρίως στις κεντρικές και πλάγιες περιοχές του προσώπου, όπως κάτω από τα βλέφαρα, στα μάγουλα, γύρω από την περιοχή της μύτης, και μερικές φορές στο πηγούνι.
Tι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε την εμφάνισή τους ή για να βελτιώσουμε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση...
read more:https://botanologia.gr/eyryaggeies-sto-prosopo-kai-aitheria-elaia-votanon/

2 σχόλια:

  1. Καλημερα!
    Πραγματικα πολυ ενδιαφεροντα τα οσα παραθετεις και σε ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα απο που μπορω να προμηθευτω αυτα τα βοτανα;
    Και παλι καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα φαρμακεία....
    στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων...και με την συμβουλή πάντα ενός καλού βοτανοθεραπευτή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή