Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η βοτανοθεραπεία και το φυτικό φάρμακο στο διάβα των αιώνων

Η πρόοδος στην κλινική έρευνα φανέρωσε σιγά-σιγά την αξία της βοτανοθεραπείας στην πρόληψη και στην θεραπεία των παθήσεων.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες,οι αρχαίοι Κινέζοι καιοι αρχαίοι Αιγυπτιακοί πάπυροι περιέγραφαν.
Τις πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες και χρήσεις των βοτάνων και των φυτών.
Και σήμερα έχει καταστεί σαφές πως η χρήση φυτών για θεραπευτικούς σκοπούς προηγείται της καταγεγραμμένης ιστορίας και αποτελεί την προέλευση πολλών σύγχρονων φαρμάκων.
Διαπίστωσαν,επίσης οι ερευνητές,ότι άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου,είχαν την τάση να χρησιμοποιούν τις ίδιες ή παρόμοιες πρακτικές και χρήσεις των βοτάνων και των φυτών για τους ίδιους σκοπούς.
Έτσι σιγά-σιγά οι ερευνητές στο διάβα των αιώνων παρασκεύασαν φάρμακα από τα φυτά,κάτι που συνεχίζεται ασταμάτητα μέχρι τις μέρες μας.
Ας θυμηθούμε μερικά συμβατικά φάρμακα που προέρχονται από φυτικές πηγές: πριν από έναν αιώνα, τα περισσότερα από τα λίγα αποτελεσματικά φάρμακα ήταν φυτικά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την ασπιρίνη -από φλοιό ιτιάς, 
Σήμερα η ανάπτυξη φαρμάκων από φυτά συνεχίζεται με τις φαρμακευτικές εταιρείες να ασχολούνται σε πολύ μεγάλη κλίμακα με τη μελέτη και τη συλλογή...
την κινίνη -από φλοιό της cinchona-,
τη διγοξίνη -από τη digitalis purpurea και 
τη μορφίνη -από τη παπαρούνα.
read more: https://botanologia.gr/i-votanotherapeia-kai-to-fytiko-farmako-sto-diava-ton-aionon/

4 σχόλια:

  1. ωραία φωτό-εσύ είσαι θάλεια;και που πορεύεσαι στην όαση;!!ή αναζητείς κάκτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο άγνωστο φίλε μου!!!!
    στο άγνωστο!!!
    πάντα μου αρέσει η πορεία προς το άγνωστο!!!
    και πάντα συναντώ κρυμένα μυστικά και θησαυρούς!!!
    την καληνύχτα μου και καλό Σ\Κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναί και μένα ο πόνος μου είναι το άγνωστο!και όταν βλέπω-βιώνω ότι το ουράνιο παράθυρο είναι κλειστό(ή τουλάχιστον δεν βλέπω ότι είναι ανοικτό!).ευτυχώς όμως ο πόνος γεννά την χαρά και όχι η χαρά τον πόνο!
    χ-αίρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμείς φίλε ας προσπαθούμε να το ανοίξουμε....που ξέρεις....μπορεί κάποια στιγμή να το καταφέρουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή