Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

tips υγείας και ευζωίας-λεβάντα

Ένταση,εκνευρισμός.
Το σώμα και το πνεύμα ζητά την ηρεμία.
Όταν ξαπλώνετε το βράδυ βάλτε λεβάντα στο μαξιλάρι σας και ένα μικρό μπουκετάκι λεβάντας στο δωμάτιό σας.
Αν η έντασή σας και ο εκνευρισμός είναι έντονος,λίγη ώρα πριν ξαπλώσετε, βάλτε στο δωμάτιό σας ένα μικρό μπολ με αρκετά καυτό νερό που μέσα θα έχετε στάξει μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας.
thalia

ρυζόγαλο: ένα πολύ γνωστό μας επιδόρπιο

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ρυζόγαλο:
και ποιος από εμάς δεν γνωρίζει το θεσπέσιο αυτό επιδόρπιο;
ένα γευστικότατο και ενδιάμεσο γεύμα για μικρούς και μεγάλους που οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή της

ζωής μας το γευτήκαμε από τα χέρια κάποιας γιαγιά μας
ας το ετοιμάσουμε και μεις με μιά παλιά συνταγή με καταπληκτική γεύση...
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μελισόχορτο
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπα ρύζι
1/2 κούπα ζάχαρη
Νερό όσο χρειάζεται
1 λίτρο γάλα
σε μία κατάλληλης χωρητικότητας κατσαρόλα βράζουμε το νερό με ελάχιστο αλάτι
μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε το ρύζι
και μόλις αρχίσει πάλι ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ενώ που και που ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει
μόλις κοντεύει να πιει το νερό του και
έχει πια μαλακώσει ρίχνουμε
το γάλα
τη ζάχαρη
το ξύσμα του λεμονιού και
το μελισόχορτο.
το βράζουμε για όσα λεπτά χρειάζεται ακόμα
ανακατεύοντας σχεδόν συνέχεια για να μην μας κολλήσει...
το σερβίρουμε σε μεγάλα ή μικρά μπολ πασπαλισμένο πάντα με κανέλα
αν
θέλουμε προσθέτουμε
κοπανισμένα αμύγδαλα
κρόκο και
έχουμε γευστικότατο και υγιεινότατο έδεσμα.

Σημ: Πολλοί μιλούν για ένα αδιέξοδο διατροφικό και ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσει ο σημερινός άνθρωπος μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και απαιτείται περισσότερος χρόνος,αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.Με λίγο περισσότερη προσπάθεια πάντα βρίσκουμε και τρόπο και χρόνο να προσφέρουμε στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάμε αυτό που τους αξίζει!!!
thalia