Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Είναι η ζάχαρη “τοξική”; “Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη”

Είναι η ζάχαρη “τοξική”;
Είναι η ζάχαρη ένα “δηλητήριο”;
Δυστυχώς ναι μας λένε οι επιστήμονες-ερευνητές μεγάλων πανεπιστημίων.
Μεταξύ αυτών και οι:
Robert H. Lustig,
Laura A. Schmidt και Claire D. Brindis των πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο
Σε άρθρο τους στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature» οι Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη ενέχει κινδύνους για την υγεία που δικαιολογούν τον έλεγχό της.
Ο τίτλος είναι ενδεικτικός:
“The toxic truth about sugar”   και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση ζάχαρης δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί, υποστηρίζουν.
Ήρθε η ώρα να δράσουμε ενάντια σε ζάχαρη και πρέπει να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της και των ουσιών που την περιέχουν.
οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Robert H. Lustig, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας ζητούν να 
υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ακολουθούμενη δημόσια πολιτική σχετικά με τη ζάχαρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου