Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

τα πρόσθετα των τροφίμων επιβαρύνουν την ινομυαλγία

θα μπορούσαν να είναι τα χημικά πρόσθετα των τροφίμων που μας αρρωσταίνουν ή
που επιδεινώνουν τα συμπτώματα κάποιας ανισορροπίας του οργανισμού μας;
- αϋπνία
- δυσφορία του πεπτικού συστήματος
- κόπωση
- άγχος
- κατάθλιψη
- πονοκέφαλος
- χρόνιος πόνος
- προβλήματα βάρους...
μήπως όλες αυτές οι ανισορροπίες του οργανισμού μας εντείνονται
από τα πρόσθετα των τροφίμων; 
μήπως τα πρόσθετα των τροφίμων δρουν επιβαρυντικά στην ινομυαλγία;
- η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο με άγνωστες αιτίες και χωρίς συγκεκριμένη παθοφυσιολογία...
η ινομυαλγία  είναι μια διαταραχή που προκαλεί πόνους στους μύες και όχι στις αρθρώσεις -
αν και η ακριβής αιτία της ινομυαλγίας είναι άγνωστη οι ερευνητές
προσπαθούν να εξερευνήσουν τα πιθανά αίτια όπως
τα φυσικά και συναισθηματικά τραύματα
τις διαταραχές του ύπνου ακόμα και
ορισμένες ασθένειες...
πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει στον πόνο της ινομυαλγίας είναι:
τα πρόσθετα τροφίμων...
σε αντίθεση με την τενοντίτιδα ή
την αρθρίτιδα όπου
η πηγή του πόνου είναι συνήθως εύκολο να εντοπιστεί στην  ινομυαλγία παραμένει ακόμα
ένα μυστήριο όπως και
οι παράγοντες που την προκαλούν...
μια σειρά από μελέτες έχουν παρατηρήσει ότι
τα χημικά πρόσθετα των τροφίμων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο της ινομυαλγίας
όπως:
τα τρανς λιπαρά 
οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
και
το όξινο γλουταμινικό νάτριο - MSG - τα οποία
χρησιμοποιούνται συνήθως για να προσθέσουν γεύση στα τρόφιμα και που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα  συσκευασμένα προϊόντα  ...
επίσης μπορεί να υποκινήσουν μια χημική αντίδραση η οποία προκαλεί πόνο σε μερικούς ανθρώπους όταν τα τρώνε... 
μπορεί να φαίνεται δύσκολο να αποφευχθούν όλα αυτά τα χημικά πρόσθετα των τροφίμων
αλλά
όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πόνο της ινομυαλγίας σίγουρα
είναι πολύ καλύτερα να μάθουμε να διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων και να αναγνωρίζουμε τα πρόσθετα που περιέχουν ώστε
να μένουμε μακρυά τους...
ο πιο κατάλληλος βέβαια τρόπος  να μένουμε μακρυά τους είναι
να τρώμε τα τρόφιμα όπως υπάρχουν στη φύση αποφεύγοντας τα συσκευασμένα ή
επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία
σχεδόν πάντα περιέχουν κάποιο χημικό πρόσθετο...
μόλις αρχίσουμε να απομακρύνουμε τα πρόσθετα από τη διατροφή μας θα παρατηρήσουμε πιθανώς ότι η διαδικασία αρχίζει να γίνεται όλο και πιο εύκολη
αφού
θα υπάρχει μιά συνεχή ανακούφιση άρα
και
καλύτερη ψυχική διάθεση....
θα προτιμάμε φρέσκο πόσιμο νερό ή φρέσκους χυμούς αντί
για διάφορα αναψυκτικά και
αν αρχίσουμε να παρασκευάζουμε και δικό μας προζυμένιο ψωμί θα
νοιώθουμε
- ότι κάνουμε κάτι δημιουργικό και χαλαρωτικό
- θα τρώμε ένα θαυμάσιο χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα ψωμί άκρως υγιεινό και
αναζωογονητικό για το πεπτικό μας σύστημα και ολόκληρο τον οργανισμό μας
και
- θα δούμε σιγά-σιγά να βελτιώνεται και η γενική μας υγεία και να βελτιώνονται οι πόνοι της ινομυαλγίας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πηγές πληροφόρησης και:
thalia