Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

«ασπίδα» κατά του διαβήτη το γιαούρτι

για τη γιαούρτη έχω μιλήσει και άλλες φορές
όπως:
σήμερα ας δούμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας Αμερικανών μελετητών
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι την ημέρα, περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 18%
Δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι την ημέρα «θωρακίζουν» τον οργανισμό κατά του διαβήτη τύπου 2
Η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «British Medical Journal».
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον δρ Μου Τσεν, αξιολόγησαν στοιχεία από τρεις μελέτες, στις οποίες είχαν λάβει μέρος δεκάδες χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων 15.100 πάσχοντες από διαβήτη.
Η ανάλυση έδειξε ότι, ενώ η συνολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μέσα στην ημέρα δεν φαίνεται να έχει επίδραση στον διαβήτη, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για το γιαούρτι, το οποίο έδειξε να μειώνει τον σχετικό κίνδυνο. 
Όπως υπολογίστηκε, η κατανάλωση 28 γραμμαρίων γιαουρτιού καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 18%.
Λευκός «χρυσός» για την υγεία
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ορισμένα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά προϊόντα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι τα προβιοτικά βακτήρια του γιαουρτιού βελτιώνουν το λιπιδικό προφίλ και το επίπεδο αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό των ανθρώπων που ήδη έχουν διαβήτη τύπου ΙΙ.
Ο δρ Φρανκ Χου σχολιάζοντας τα ευρήματα της νέας μελέτης επεσήμανε ότι, «το γιαούρτι πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής».
~~~~~~~~~~~~~~Περίπου 366 εκατομμύρια άνθρωποι, παγκοσμίως, πάσχουν σήμερα από διαβήτη τύπου 2 και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στα 552 εκατομμύρια έως το 2030.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
αναδημοσίευση από το http://www.tovima.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~
και ας μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε γιαούρτη στο σπίτι μας
και
ας θυμηθούμε πως αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γιαούρτη
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
και παρατηρούμε τις πολλές χρήσεις που μπορούν να έχουν τα τρόφιμα!!!
όλοι μπορούμε να είμαστε υγιείς!!!