Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Το σταφύλι στη μάχη κατά του καρκίνου στο παχύ έντερο

Ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης και εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού είναι πολύ αποτελεσματικός στην εξουδετέρωση καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου, έδειξε έρευνα.
Νέα έρευνα αναφέρει ότι ουσίες του σταφυλιού μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν στην εξουδετέρωση βλαστικών κυττάρων καρκίνου.
Η ρεσβερατρόλη θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε αγωγές για την πρόληψη του καρκίνου στο παχύ έντερο.
Ο Jairam K.P. Vanamala, του Penn State Hershey Cancer Institute, δήλωσε ότι ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης και εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού είναι πολύ αποτελεσματικός στην εξουδετέρωση καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για κλινικές δοκιμές της ουσίας σε καρκίνο παχέος εντέρου ανθρώπων.
Αν στεφθούν με επιτυχία, οι ουσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα χάπι για την πρόληψη της νόσου και τη μείωση του κινδύνου υποτροπής.
Όταν ελήφθησαν χωριστά σε χαμηλές δόσεις η ρεσβερατρόλη και το εκχύλισμα σπόρων, δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικά έναντι της καταστολής των καρκινικών βλαστικών κυττάρων σε σύγκριση με τον συνδυασμό.
Για την έρευνα σε πειραματόζωα, επιστήμονες χώρισαν σε τρεις ομάδες 52 ποντικούς με καρκίνο στο παχύ έντερο, περιλαμβανομένης ομάδας ελέγχου και ομάδων που έλαβαν είτε τα συστατικά του σταφυλιού είτε το αντιφλεγμονώδες sulindac.
Η εμφάνιση όγκων κατεστάλη σε ποντικούς που κατανάλωσαν τις ουσίες του σταφυλιού κατά 50%-παρόμοιο με το ποσοστό της ομάδας στην οποία χορηγήθηκε το φάρμακο.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Complementary and Alternative Medicine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου