Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Όσπρια,τα πολύτιμά μας

Όσπρια
Αντί προλόγου:
Μικρά μυστικά σωστών συνδυασμών για να μπορεί ο οργανισμός μας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη διατροφική αξία των οσπρίων!
 Δεν ξεχνάμε:
1 – Να τρώμε ποικιλίες οσπρίων-ως κυρίως γεύμα,ως συνοδευτικό κυρίου γεύματος ή ως σαλάτα
2 – Να συνδυάζουμε τα όσπρια με δημητριακά, όπως ψωμί ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς ή ρύζι για να έχει ο οργανισμός μας τις πρωτεΐνες του με τα απαραίτητα αμινοξέα,
καθώς τα όσπρια περιέχουν επαρκείς ποσότητες λυσίνης, αλλά είναι ανεπαρκή σε αμινοξέα που περιέχουν θείο,
τα οποία όμως έχουν οι πρωτεΐνες των δημητριακών, οι οποίες όμως είναι ανεπαρκείς σε λυσίνη! 
Να γιατί είναι σκόπιμος ο συνδυασμός δημητριακών και οσπρίων στα γεύματά μας!
Και να γιατί – Οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στα όσπρια δεν θεωρούνται από πολλούς «πλήρεις», σε σύγκριση με τις περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες-κάτι το οποίο είναι λάθος!
3 – Στα ρεβίθια να προσθέτουμε λεμόνι
4 – Στις φακές να προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα και αν δεν θέλουμε ντομάτα να προσθέτουμε λεμόνι και όχι ξύδι
διότι η απορρόφηση του σιδήρου και του ασβεστίου αυξάνεται με την ταυτόχρονη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C!
5 – Να συνοδεύουμε πάντα τα όσπρια με σαλάτες εποχής με λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C για την...
read more:https://botanologia.gr/ospria-ta-polytima-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου