Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

'Ενα υγιεινότατο kvass με μια ποικιλία χειμωνιάτικων λαχανικών.

Τις μέρες των γιορτών, που φτάνουν σε λίγες μέρες, κάνουμε διατροφικές ατασθαλίες και
για αυτό είπα να θυμηθούμε λίγο τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά.
Τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά βοηθούν το εντερικό μας σύστημα να διατηρεί την ισορροπία του.
Πρεβιοτικά -prebiotics: Πολλά τρόφιμα περιέχουν κάποια ιδιαίτερα συστατικά τα οποία ονομάζονται πρεβιοτικά -prebiotics- και τα οποία προάγουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου μας.
Τα πρεβιοτικά δεν περιέχουν κανένα ζωντανό μικρόβιο αλλά βοηθούν στην ανάπτυξή τους, aποτελούν δηλαδή την “πρώτη ύλη” για να αναπτυχθούν οι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι ονομάζονται προβιοτικά.
Προβιοτικά -probiotic:  προβιοτικά -probiotic- είναι φιλικά βακτήρια που ζουν κυρίως στο πεπτικό μας σύστημα.
Το πιο γνωστό μας προβιοτικό είναι ο lactobacillus και δημιουργείται σε τρόφιμα, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου