Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου σε άνδρες κατά 20%

Σε μελέτη  που δημοσίευσαν τα αποτελέσματά της στο διάσημο περιοδικό American Heart Association Circulation βρήκαν ότι οι άνδρες που έπιναν ένα ζαχαρούχο ποτό με 12-ουγκιές ζάχαρη την ημέρα είχαν 20% υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου συγκριτικά με άνδρες που δεν έπιναν οποιαδήποτε ζαχαρούχο ποτό.
Αυτό δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη καθώς τα γλυκαντικά (και τα χωρίς θερμίδες) ποτά έχουν ελεγχθεί για τη συμβολή τους στην αύξηση του κινδύνου σε δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες όπως
-ο διαβήτης
-η άνοια
-τα εγκεφαλικά επεισόδια
-η νέκρωση του ήπατος (λιπώδες ήπαρ) και
-η παχυσαρκία.
Η περίσσεια γλυκόζης στο αίμα μετατρέπετε εύκολα σε τριγλυκερίδια από το ήπαρ,που αμέσως αποθηκεύονται ως λίπος,συνήθως
γύρω από τη μέση για χρήση σε πιο ισχνούς καιρούς!
Αυτός ο μηχανισμός επιβίωσης λειτουργούσε πολύ καλά για τους προγόνους μας,πριν από αρκετές εκατοντάδες γενιές,αλλά
τώρα που οι περίοδοι αφθονίας είναι σταθεροί οι μηχανισμοί έχουν διαφοροποιηθεί.
Οι άνθρωποι ποτέ δεν ήταν μεταβολικά συνηθισμένοι να καταναλώνουν το μεγάλο ποσό των φτωχών σε θρεπτικά συστατικά θερμίδων που καταναλώνουμε σήμερα και που οδηγεί στον πρόωρο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το βασικό συμπέρασμα είναι απλό:
read more:https://botanologia.gr/ta-zacharoycha-pota-ayxanoyn-ton-kindyno-kardiakis-nosoy-se-andres-kata-20/

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ένα ευωδιαστό σιρόπι για τα κρύα του χειμώνα,το κρυολόγημα,το βήχα, τη γρίπη.

Ένα σιρόπι από αγριοράδικο,
μέλι,
γαρύφαλλο και λεμόνι για τα κρύα του χειμώνα , τα κρυολογήματα και άλλες τυχόν λοιμώξεις του αναπνευστικού
Τώρα το χειμώνα  – με τα κρύα του – πρέπει να ενισχύουμε τον οργανισμό μας ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να αντιμετωπίσει τυχόν λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως:
βήχα,
κρυολογήματα,
γρίπη*
βρογχίτιδα,
πνευμονία,
ιγμορίτιδα κ.α
Σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή , ας ετοιμάσουμε και ένα ισχυρό και ιδανικό σιρόπι για το χειμώνα και τις ανάγκες του.
Σιρόπι με έγχυμα από λουλούδια και φύλλα αγριοράδικου
Έγχυμα αγριοράδικου 
Το ρόφημα του αγριοράδικου είναι ισχυρότατο αντιφλεγμονώδες ίαμα  , ειδικά για παθήσεις του στήθους ,  άριστο αντιβηχικό , με ισχυρότατη αντι-ιική δράση ,
η οποία μας προστατεύει από κρυολογήματα , 
βήχα , 
τον ιό της γρίπης*
Μέλι - Το μέλι έχει ισχυρές αποχρεμπτικές, αντιβακτηριακές και...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Mark Bittman-που είναι το λάθος σε αυτά που τρώμε

ο Mark Bittman είναι δημοσιογράφος,συγγραφέας και μάγειρας με πολύ μεγάλη επιτυχία...
στη συζήτηση αυτή στο TED προσεγγίζει με χιούμορ αλλά και καυστικό τρόπο ένα θέμα που καίει...

the vegetable orchestra!!!

αλήθεια τι μουσική θα μπορούσε να μας δώσει μια μελιτζάνα;
ή ένα καρότo;
ένα κολοκυθάκι μήπως;
ένα πράσο!!!
μήπως θα μπορούσε ένα καρότο να μετατραπεί σε κλαρίνο;
η vegetable orchestra εκτελεί με όργανα κατασκευασμένα από φρέσκα λαχανικά!!!
μιά μουσική περίεργη...
ένας ήχος παράδοξος...
ας ακούσουμε...

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

πως να μιλάμε και όλοι να θέλουν να μας ακούνε!!!

Έχετε νιώσει ποτέ όταν μιλάτε κανείς να μην σας ακούσει ή να πλήττει θανάσιμα όταν μιλάτε;
αν ναι ας αφήσουμε τον Julian Treasure να μας βοηθήσει.
Η ομιλία αυτή παρουσιάστηκε σε επίσημη συνέντευξη στο TED

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πως να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο το gel αλόης στο ψυγείο μας.


Στα τρόφιμα, όταν εκτίθενται για πολύ καιρό σε φυσικό περιβάλλον, λαμβάνουν χώρα πολλές χημικές αντιδράσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση της ποιότητάς τους ή να δημιουργήσουν πρόβλημα ασφάλειας του τροφίμου και τότε λέμε πως το τρόφιμο ή τα τρόφιμα οξειδώθηκαν.
Η κατανάλωση οξειδωμένων τροφών αποτελεί έναν πιθανό κίνδυνο υγείας για όλους μας.
Αυτό συμβαίνει και με το gel φύλλων της αλόης.
H διαδικασία της οξείδωσης αρχίζει ακριβώς τη στιγμή που το gel έρχεται σε επαφή με τον αέρα, για αυτό όταν το συλλέγουμε το βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο και το καταναλώνουμε σε τρεις με τέσσερις μέρες το πολύ.
Όμως αν θέλουμε να το διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπάρχουν μερικοί τρόποι.
Ας τους δούμε
1ος τρόπος)
Ο ένας τρόπος είναι να μην εξάγουμε το ζελέ από το φύλλο, αλλά να διατηρήσουμε το φύλλο στο ψυγείο όπως είναι.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Κόβουμε με μια κάθετη τομή ένα εξωτερικό φύλλο ενός ώριμου φυτού αλόης χαμηλά..