Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Καλοκαίρι – Πως μπορούμε να διατηρήσουμε το σωστό σωματικό βάρος

Καλοκαίρι - και οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε το ιδανικό βάρος για το σωματότυπό μας 
Ας δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε το σωστό σωματικό μας βάρος, χωρίς άγχος για περιττά κιλά.
     Κάποιες από τις πιο σημαντικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουμε για να χάσουμε κάποια περιττά κιλά ώστε να βελτιώσουμε το σώμα μας.
Ξεκινάμε με την αλλαγή του διαιτολογίου μας και τη μείωση της ποσότητας του φαγητού μας.
Δεν μετράμε θερμίδες απλά μειώνουμε την ποσότητα που μέχρι τώρα τρώγαμε
Το σημαντικότερο σε αυτόν τον πρώτο κανόνα -αν τον ονομάσουμε έτσι – είναι ο τρόπος της μείωσης και της αλλαγής – δηλαδή αρχίζουμε 
να καταναλώνουμε περισσότερα μονοακόρεστα λίπη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες θα πρέπει η διατροφή μας να βασίζεται σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στη μείωση του λίπους σε σύγκριση με τις δίαιτες που βασίζονται στους υδατάνθρακες.
Τα κύτταρα στο σώμα μας δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς το λίπος,
χωρίς τα αποθέματα ενέργειας που χρειαζόμαστε,
χωρίς τις πρωτεΐνες για την οικοδόμηση μυών...

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Άλατα Εpsom, ισχυρότατα άλατα για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας

Άλατα Εpsom – Το θειικό μαγνήσιο -μοριακός τύπος MgSO4- είναι αποτέλεσμα της ένωσης μαγνησίου, θείου και οξυγόνου και το γνωρίζουμε ως αλάτι Epsom, από μιά μικρή Αγγλική πόλη κοντά στο Surrey.
Τα άλατα Epsom έχουν χαρακτηριστεί και πανάκεια χάρη στις σπουδαίες και πολλές ιδιότητές τους.
Τα άλατα Epsom και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν
Τα άλατα Epsom μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τόσο εσωτερικά ως πόσιμο διάλυμα, όσο και εξωτερικά στο μπάνιο,
σε ποδόλουτρα,
σε κομπρέσες και σε αλοιφές.
Θεωρούνται ως ένα από τα καλύτερα αποτοξινωτικά του σώματος ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και σε πολλούς τομείς της ιατρικής.
Εξωτερικά το θειικό μαγνήσιο απορροφάται σε μεγάλο βαθμό μέσω του δέρματος, όταν μουλιάζουμε μέσα στη μπανιέρα μας
Κυρίως ως άλατα μπάνιου και σε ποσοστό 1% αυξάνουν τα επίπεδα ιόντων μαγνησίου και θείου στον οργανισμό και...

Οι αντιδιαβητικές ιδιότητες του αγριοράδικου και των συστατικών του

Είναι γνωστό ότι
όσο πιό απλό,
τόσο πιό υγιεινό!!!
Ο απλός τρόπος ζωής,η σωστή διαχείριση των τροφίμων στη διατροφή μας και η θετική σκέψη είναι τρεις απλές πρακτικές που πολλές φορές μας χαρίζουν ευζωία και μακροβιότητα.
Οι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι γνωρίζουν από την εμπειρία ότι η πιο αποτελεσματική φιλοσοφία της υγείας είναι , πολύ απλά,  ένας τρόπος ζωής που έχει υιοθετήσει τη σωστή διατροφή και τη θετική σκέψη.                                
Είναι επίσης γνωστό ότι πάντα υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τις περισσότερες ανισοροπίες του οργανισμού μας όπως π.χ το πανταχού παρόν αγριοράδικο το γνωστό μας
ταράξακο ή ραδίκι του βουνού
ή «dandelion» για τους αγγλομαθείς.
Το βοτανικό του όνομα Taraxacum officinale
Αυτό το θαυμάσιο βότανο με το πλήθος των βιταμινών του όπως...
read more:  https://botanologia.gr/oi-antidiavitikes-idiotites-toy-agrioradikoy-kai-ton-systatikon-toy/  

το βούρτσισμα των παιδικών δοντιών από την «Οδοντοστοιχούλα»

η «οδοντοστοιχούλα» είναι ένα μικρό βιντεάκι κινουμένων σχεδίων και διαρκεί όσο ένα βούρτσισμα των δοντιών μας και το χαρούμενο παιδικό τραγουδάκι που ακούγεται σκοπό έχει να διδάξει στοματική υγιεινή στα παιδιά,και να τους δείξει την υγεία και την ομορφιά που κρύβει μιά λαμπερή οδοντοστοιχία ...

Οι δράσεις των βοτάνων : Ισχυρά υπακτικά βότανα για τη δυσκοιλιότητα

Δυσκοιλιότητα - Υπακτικά βότανα , φρούτα και λαχανικά και η θετική επίδρασή τους στη δυσκοιλιότητα
Δυσκοιλιότητα και οι έρευνες λένε ότι αφορά έναν στους πέντε Έλληνες.
Οι έρευνες λένε ότι φταίει η αστικοποίηση.
Βέβαια η δυσκοιλιότητα ως δυσλειτουργία - γιατί δυσλειτουργία είναι - του πεπτικού συστήματος ήταν γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη.
Τότε που ο μεγάλος γιατρός σαν φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα χορηγούσε το βασιλικό.
Σήμερα όμως το πρόβλημα έχει ενταθεί:
-η αλλαγή του τρόπου ζωής
-η απομάκρυνσή μας από την φύση
-η καθιστική ζωή
-η ανεξέλεγκτη κατανάλωση κρέατος
-το γρήγορο φαγητό χωρίς θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες
-το μη ελεγχόμενο άγχος και στρες
-η απουσία φρούτων από το διαιτολόγιό μας
-η καθημερινή λήψη αναψυκτικών που αντικατέστησε τα ροφήματα  από βότανα.....

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Βιοσυντονισμός: Η Τεχνολογία για την Πρόωρη Διάγνωση και την Ρύθμιση της Φυσιολογίας για ΟΛΕΣ τις ασθένειες

ΑΛΛΑ Προσοχή από ποιον Χρήστη Εφαρμόζεται!
Όταν μιλάμε για ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, εννοούμε ένα παλλόμενο κύμα (ηλεκτρικό και μαγνητικό σε γωνία 90 μοιρών).
Αυτό το κύμα εκπέμπεται από τον πυρήνα της γης και το φάσμα του περικλείει όλο τον πλανήτη μας.

Όμως, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο εκπέμπεται και στον ανθρώπινο οργανισμό συχνότητας περίπου 7.8Hz, δηλαδή χαμηλής έντασης για αυτό δεν έχει παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Επίσης, κάθε κύτταρο, ιστός, όργανα, νεύρα, αρτηρίες, γονίδια εκπέμπουν σε τελείως διαφορετικές συχνότητες που σημαίνει ότι βιοσυντονίζονται-ρυθμίζονται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης με αποτέλεσμα να είναι σταθερή η φυσιολογία του οργανισμού μας.

Όταν όμως, κάποια όργανα παρεκκλίνουν από την φυσιολογική συχνότητα τότε μπορεί ο οργανισμός να εκφράσει συμπτώματα και επομένως ασθένεια.
Η διαφορά με τις άλλες διαγνωστικές μεθόδους είναι ότι με την συγκεκριμένη μέθοδο βλέπουμε την προδιάθεση του ανθρώπινου οργανισμού να νοσήσει πριν εμφανιστεί το σύμπτωμα, ενώ με τις άλλες όπως αίμα, υπέρηχος, μαγνητικός και αξονικός τομογράφος μπορούμε να εντοπίσουμε μόνο το σύμπτωμα.

Επίσης, με την μέθοδο αυτή μπορούμε διαγνωστικά να γνωρίζουμε το ενεργειακό μας προφίλ, το οποίο όταν είναι φυσιολογικό μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει σε όλες τις παθήσεις και να χειρίζεται τη φυσιολογία του καλύτερα από έναν οργανισμό που έχει διαταραγμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Επιπλέον, με την μέθοδο αυτή του ηλεκτρομαγνητικού προφίλ μπορούμε να δούμε το επίπεδο τοξικότητας, τον ψυχο-νευρο-ενδοκρινο-ανοσολογικό άξονα (αύρα) που παίζει τεράστιο ρόλο στην αυτορύθμιση του οργανισμού μας.
Τέλος, με την τεχνολογία αυτή μπορούμε να δούμε μιάσματα (μικρόβια, ιούς, κτλ. που ίχνη τους υπάρχουν ακόμα μέσα μας) χρόνια και μη τα οποία με αιματολογικές εξετάσεις δεν ανιχνεύονται όποτε ο οργανισμός μας μπορεί να υποτροπιάσει ανα πάσα στιγμή και επίσης ελέγχουμε την ποιότητα της θεραπείας του γιατρού ή κάποιου εναλλακτικού θεραπευτή.

Εκτός από το διαγνωστικό μέρος, η τεχνολογία των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων-βιοσυντονισμός μπορεί να χρησιμοποιείται και σε θεραπευτικό σχήμα μιας και επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας έχουν αποκωδικοποιήσει τις θεραπευτικές συχνότητες για όλες τις ασθένειες και με προγράμματα που έχουν επινοήσει μπορούν να συνεισφέρουν προς όλες τις ασθένειες και μάλιστα χωρίς παρενέργειες γιατί η ένταση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου είναι χαμηλή και δεν προσβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό.
Υπάρχουν σήμερα ρυθμιστικές συχνότητες για πάνω από 5000 παθήσεις, ΑΛΛΑ θα πρέπει να εφαρμόζονται από εξειδικευμένο δόκτωρ ή θεραπευτική που έχει την γνώση για ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Και αυτό γιατί συσκευές βιοσυντονισμού υπάρχουν πάρα πολλές, ΑΛΛΑ οι χρήστες πολύ λίγοι με αποτέλεσμα η αποτελεσματικότητα της μεθόδου να αμφισβητείται.
Όμως, σε αυτό ο πολίτης πριν επισκεφτεί κάποιον που αναλαμβάνει τα θέμα του βιοσυντονισμού, θα πρέπει να ελέγχει πολύ καλά και να ρωτάει τον γιατρό ή θεραπευτή πως και πόσο γνωρίζει το θέμα ζητώντας του αξιόπιστα στοιχεία για την επιστημονικότητά του, αλλιώς δεν θα υπάρχει ούτε στοχευμένη διάγνωση ούτε θεραπεία ή ρύθμιση του οργανισμού.

Συμπερασματικά, Ο βιοσυντονισμός είναι μία πρόσφατη εξέλιξη στον χώρο της περιβαλοντικής ιατρικής που εξυπηρετεί την ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.
Προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του αρρώστου, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι πρέπει να γίνεται από επιστήμονες που γνωρίζουν το αντικείμενο και όχι από απλούς χειριστές μηχανών.
Επίσης, στην στοχευμένη και αποτελεσματική χρήση του βιοσυντονισμού απαραίτητες είναι και συνδυασμός άλλων θεραπευτικών παραμέτρους γιατί ο βιοσυντονισμός δεν μπορεί να σταθεί από μόνος του.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πιο κοντά στον «τέλειο» πνεύμονα εργαστηρίου

Ομάδα του Πανεπιστημίου Κολούμπια δημιούργησε για πρώτη φορά πνεύμονα στο εργαστήριο που φέρει πλήρη, λειτουργική αγγείωση
Οι παθήσεις των πνευμόνων αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού καθώς και μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου.
Για τον λόγο αυτόν και πολλοί επιστήμονες ανά τον κόσμο αναζητούν τρόπους τόσο σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των μεθόδων «επιδιόρθωσης» των πνευμόνων όσο και σε ό,τι αφορά την αύξηση των μοσχευμάτων πνεύμονα.
Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές «σκοντάφτουν» στην πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου οργάνου - ο πνεύμονας αποτελείται από περισσότερους από 40 διαφορετικούς κυτταρικούς τύπους ενώ αποτελεί ένα όργανο με άκρως περίπλοκη αγγείωση.
Ετσι τα μέχρι σήμερα πειράματα δημιουργίας στο εργαστήριο λειτουργικών πνευμόνων με χρήση συνθετικών εκμαγείων ή «καλουπιών» που έχουν απογυμνωθεί πλήρως από τα κύτταρά τους έχουν στεφθεί με μεγάλη… αποτυχία.

Λειτουργικός πνεύμονας με αγγείωση 
Μια ομάδα Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια είναι η πρώτη που κατάφερε, όπως αναφέρει σε πρόσφατη δημοσίευσή της στην επιθεώρηση «Science Advances», να δημιουργήσει στο εργαστήριο έναν λειτουργικό πνεύμονα με πλήρη, υγιή αγγείωση σε μοντέλο τρωκτικού.
Η προσέγγιση της ομάδας επιτρέπει την αφαίρεση του επιθηλίου των πνευμόνων, διατηρώντας όμως την ίδια στιγμή τη λειτουργία του αγγειακού δικτύου του οργάνου.

Τα τελευταία επτά έτη, διαφορετικές ερευνητικές ομάδες έχουν καταφέρει να απογυμνώσουν πλήρως πνεύμονες από τα κύτταρά τους δημιουργώντας έτσι καλούπια του οργάνου που είναι έτοιμα να δεχθούν νέα, υγιή κύτταρα.
Το «επαναχτίσιμο» όμως ενός λειτουργικού πνεύμονα απαιτεί αναγέννηση τόσο των επιθηλιακών επιφανειών των αεραγωγών όσο και του ενδοθηλίου των αγγείων του. Μέχρι στιγμής ωστόσο η δημιουργία μέσω της εμβιομηχανικής ενός ολοκληρωμένου αγγειακού δικτύου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του πνεύμονα έχει αποδειχθεί τεράστια πρόκληση για τους επιστήμονες.

Η ομάδα από το Κολούμπια φαίνεται να βρήκε τη λύση στην πρόκληση.«Αναπτύξαμε μια ριζικά νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία πνεύμονα στο εργαστήριο» αναφέρει η επικεφαλής της Γκορντάνα Βαντσέκ-Νοβάκοβιτς, καθηγήτρια Μηχανικής και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, εκ των πρωτοπόρων παγκοσμίως στη Μηχανική Ιστών, η οποία διευθύνει και το Εργαστήριο Βλαστικών Κυττάρων και Μηχανικής Ιστών του Πανεπιστήμιου.
Η καθηγήτρια εξηγεί ότι «θεωρήσαμε εξαρχής πως ένα ιδανικό εκμαγείο πνεύμονα χρειάζεται απαραιτήτως υγιή, διάχυτη αγγείωση.
Ετσι αναπτύξαμε μια μέθοδο με την οποία διατηρείται πλήρως η λειτουργική αγγείωση των πνευμόνων ενώ απομακρύνονται τα "ελαττωματικά" επιθήλια των αεραγωγών, τα οποία αντικαθίστανται από υγιή θεραπευτικά κύτταρα. Αυτή η ικανότητα να θεραπεύουμε επιλεκτικά το επιθήλιο των πνευμόνων είναι πολύ σημαντική με δεδομένο ότι οι περισσότερες πνευμονικές παθήσεις πλήττουν το επιθήλιο».

Πώς λειτουργεί η τεχνική
Οι προηγούμενες τεχνικές αποκυτταροποίησης ολόκληρου του πνεύμονα είχαν σχεδιαστεί ώστε να αφαιρούνται όλα τα κύτταρα από το όργανο με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα γυμνό «καλούπι».
Οι ερευνητές από το Κολούμπια ανακάλυψαν όμως μια μέθοδο ώστε να δημιουργούνται μοσχεύματα πνευμόνων με λειτουργικό αγγειακό σύστημα.
Τα όργανα απογυμνώνονται από το επιθήλιο αλλά διατηρούν την αγγείωσή τους καθώς και άλλους υποστηρικτικούς κυτταρικούς τύπους, όπως είναι οι ινοβλάστες, τα μυϊκά κύτταρα, τα χονδροκύτταρα και τα περικύτταρα (κύτταρα που περιβάλλουν τα αιμοφόρα αγγεία).
Γίνεται καθετηριασμός στους πνεύμονες τρωκτικού καθώς και διάχυση αερίων με χρήση ενός συστήματος διάχυσης εκτός του σώματος που μοιάζει με τη συσκευή εξωσωματικής οξυγόνωσης (ECMO) η οποία χρησιμοποιείται για την υποστήριξη ασθενών με καρδιαγγειακή και αναπνευστική ανεπάρκεια.
Στη συνέχεια μέσω της τραχείας χορηγείται ένα ήπιο «απορρυπαντικό» διάλυμα, το οποίο αφαιρεί αποκλειστικώς τα επιθηλιακά κύτταρα ενώ την ίδια στιγμή η αγγείωση του οργάνου προστατεύεται μέσω της κυκλοφορίας ενός εκχύματος που περιέχει ηλεκτρολύτες.
Ετσι το «καλούπι» του πνεύμονα διατηρεί την αρχιτεκτονική των βρόγχων και των αγγείων του ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η πρόσδεση και η ανάπτυξη ανθρώπινων ενηλίκων πνευμονικών κυττάρων αλλά και κυττάρων του πνεύμονα που έχουν προκύψει από βλαστικά κύτταρα.

«Καθημερινά βλέπω παιδιά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με σοβαρές πνευμονοπάθειες τα οποία ζουν μόνο με μηχανική υποστήριξη των πνευμόνων. Η προσέγγισή μας μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς νέες θεραπευτικές οδούς για αυτούς τους ασθενείς καθώς είναι σχεδιασμένη να αναγεννά τους πνεύμονες θεραπεύοντας το επιθήλιό τους που έχει υποστεί βλάβη» σημειώνει ο Βαλέριο Ντορέλο, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια που ήταν και ο κύριος συγγραφέας της νέας μελέτης.

Λύση στην έλλειψη μοσχευμάτων
«Οι στρατηγικές που στοχεύουν στο να αυξήσουν τον αριθμό μοσχευμάτων πνευμόνων μπορούν να έχουν άμεση και βαθιά επίδραση» αναφέρει από την πλευρά του ο Μάθιου Μπακέτα, αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια που ήταν εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Η μεταμόσχευση πνεύμονα είναι η μόνη οριστική θεραπεία που διαθέτουμε για ασθενείς με πνευμονοπάθειες τελικού σταδίου, ωστόσο υπάρχει μεγάλη έλλειψη μοσχευμάτων - μόνο το 20% των πιθανών μοσχευμάτων πνεύμονα έχουν τις προδιαγραφές για μεταμόσχευση, γεγονός που οδηγεί σε πολλούς θανάτους σε λίστες αναμονής οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Επιπροσθέτως η πρώιμη παρέμβαση με γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες μπορεί να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη, προάγοντας την αναγέννηση των πνευμόνων.
Ετσι θα επιβραδύνεται σε κάποιους ασθενείς η εξέλιξη της νόσου τους και τελικώς θα αποφεύγεται η ανάγκη μεταμόσχευσης.
Η προσέγγισή μας μπορεί επίσης να αποτελέσει μέσο ώστε ο πνεύμονας του δότη να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση για μεταμόσχευση.
Ως χειρουργός του πεδίου των μεταμοσχεύσεων είμαι ενθουσιασμένος με τη δυναμική της νέας τεχνικής». 

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποιεί ήδη το μοντέλο που δημιούργησε για τη θεραπεία ανθρώπινων πνευμόνων ex vivo αλλά και για την περαιτέρω μελέτη της ανάπτυξης του πνεύμονα και της «επιδιόρθωσής» του. «Είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά στο πεδίο της δημιουργίας πνεύμονα στο εργαστήριο» τονίζει η δρ Βαντσέκ-Νοβάκοβιτς. «Η δημιουργία ολόκληρων πνευμόνων από τους οποίους έχει αφαιρεθεί το επιθήλιο αλλά διαθέτουν λειτουργικό αγγειακό σύστημα μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην αναγεννητική ιατρική» καταλήγει.
tovima.gr

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Vegan Γιατροί μιλούν για τα οφέλη της Φυτοφαγίας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απρ 2015
Ο Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής Γιώργος Μηνούδης και ο καρδιολόγος-ομοιοπαθητικός ιατρός Γιώργος Χαριτάκης, απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν στο «ευ ζην»: γιατί αρρωσταίνουμε;
Τι είναι εν τέλει τα αυτοάνοσα νοσήματα;
Αντιμετωπίζεται και πώς το άγχος με τη διατροφή;
Συνδέεται η επίδοση των παιδιών στο σχολείο με τη διατροφή τους;
"Το Νο. 1 χημικό καρκινογόνο είναι η ζωϊκή πρωτείνη.
Όταν κάποιος τρώει ζωϊκή πρωτεϊνη (κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια) μπλοκάρει στους νεφρούς την ενεργοποίηση της βιταμίνης D"
"Η καζεΐνη είναι η πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ως ισχυρή κόλλα σε ξυλουργικές εργασίες.
Οι επιπλοποιοί τη λατρεύουν ως συστατικό.
Η καζεΐνη στο αγελαδινό γάλα είναι 300% περισσότερη απ’ ότι η καζεΐνη στο μητρικό γάλα.
Σύμφωνα με τον διάσημο ερευνητή της διατροφής T. Colin Campbell, «οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να είναι το πιο σημαντικό χημικό καρκινογόνο στον οποίο εκτίθενται οι άνθρωποι.»¨
Αν δεν είσαι vegan, γίνε vegan.
Η ολική χορτοφαγία (veganism) είναι μη-βία.
Κυρίως είναι μη-βία προς άλλα αισθανόμενα όντα.
Αλλά είναι και μη-βία προς τη γη και μη-βία προς τον εαυτό σου.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Στυτική δυσλειτουργία, βοήθεια και θεραπεία με διατροφικές βιταμίνες

Στυτική δυσλειτουργία, ο καθοριστικός ρόλος των διατροφικών βιταμινών 
Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα, λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος εξωγενών αλλά και σε ενδογενών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.
Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης αυτών των βλαβών και  για να το επιτύχουν  αυτό χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους που εξειδικεύονται στην επιδιόρθωση γενετικών βλαβών.
Όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως
ένζυμα
πρωτεΐνες
βιταμίνες
μέταλλα, αυτά (τα κύτταρα) δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Και έτσι πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας υπολειτουργούν ή έχουνε προβλήματα, μεταξύ αυτών και οι σεξουαλικές λειτουργίες, σεξουαλική ορμή-λίμπιντος, σεξουαλική επιθυμία, στυτική δυσλειτουργία...
read more:https://botanologia.gr/stytiki-dysleitoyrgia-voitheia-kai-therapeia-me-diatrofikes-vitamines/

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αλκαλικά τρόφιμα και αλκαλική διατροφή – τι μας προσφέρουν

Όξινα ή αλκαλικά τρόφιμα; όξινη ή αλκαλική διατροφή;τι συνιστά την υγιεινή διατροφή; 
Αλκαλικά τρόφιμα ή όξινα; αλκαλική διατροφή ή όξινη;τι συνιστά την υγιεινή διατροφή; 
Και πολλές φορές έχουμε κάνει αυτές τις ερωτήσεις – ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει
-Η υγιεινή διατροφή είναι χρέος μας απέναντι στον εαυτό μας,στους άλλους ανθρώπους,στο περιβάλλον και
στη Φύση.
– Η υγιεινή διατροφή είναι ο πρώτος παράγοντας υγείας και ακολουθεί το περιβάλλον,η άσκηση,η κληρονομικότητα,το άγχος και το στρες.
– Για να ετοιμάσουμε υγιεινά γεύματα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο,να έχουμε καθαρό μυαλό,να έχουμε ηρεμία
να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και
να μην απογοητευόμαστε εύκολα διότι αλλιώς δεν θα είναι δύσκολο να ξεφύγουμε προς εύκολες και καταστροφικές λύσεις όπως τα πρόχειρα και έτοιμα φαγητά...

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Τα πυρηνόκαρπα φρούτα που καίνε το λίπος και μας αδυνατίζουν

Τα πυρηνόκαρπα φρούτα που καταπολεμούν το λίπος και μας απαλλάσσουν από τα περιττά κιλά
Το καλοκαίρι ο οργανισμός μας αναζητά τροφές δροσερές και ελαφριές.
Και τι πιο ελαφρύ και νoστιμότερο από τα φρούτα;
Τα φρούτα είναι το έτοιμο σνακ της φύσης γεμάτο με βιταμίνες, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγιεινή μας διατροφή.
Τα φρούτα επίσης έχουν πολύ λίγες θερμίδες υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.
Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος, χαμηλότερο κίνδυνο:
διαβήτη,
υψηλής αρτηριακής πίεσης,
καρκίνου και
καρδιακών παθήσεων...

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Πηγή ζωής

Συντάκτης: 
Το νερό αποτελεί την πηγή της ζωής. Δεν έχει θρεπτική αξία, αλλά είναι απαραίτητο και πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Αποτελεί το μεγαλύτερο ομογενές συστατικό του ανθρώπινου σώματος σε ποσοστό 50-60% του συνολικού σωματικού βάρους.

Ο μυϊκός ιστός περιέχει περίπου 75% νερό. Η σημασία του είναι ιδιαίτερη κατά τους θερμούς μήνες και ιδίως για όσα άτομα ασκούνται. Απώλεια νερού από το σώμα μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της απόδοσης της φυσικής δραστηριότητας και πιθανώς σε προβλήματα υγείας.

Απώλεια νερού από το σώμα έχουμε με:

● την άδηλο αναπνοή του δέρματος ● την αναπνοή

● την εφίδρωση ● τα ούρα ● τα κόπρανα

Σε υψηλές θερμοκρασίες λόγω έντονης ή και μεγάλης διάρκειας φυσικής δραστηριότητας η απώλεια νερού μέσω της εφίδρωσης είναι μεγάλη.
Η βασικότερη όμως απώλεια γίνεται μέσω των ούρων. Επίσης, κάποιες αμφιλεγόμενες και αντιεπιστημονικές μέθοδοι μείωσης βάρους, που βασίζονται σε υψηλή κατανάλωση πρωτεΐνης, μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη διούρηση, λόγω της παραγωγής ουρίας που πρέπει να αποβληθεί.

Από την άλλη, οι κύριες πηγές προσλαμβανόμενου νερού είναι:
● τα υγρά ● το νερό των τροφών

Κατά τη διάρκεια της άσκησης σε θερμό περιβάλλον, όπως είναι αυτήν την εποχή στη χώρα μας, ο ρυθμός εφίδρωσης είναι περίπου 2 με 3 λίτρα την ώρα. Αυτή η απότομη απώλεια βάρους μπορεί να χαρακτηριστεί ως αφυδάτωση και όχι μόνο μπορεί να μειώσει τη σωματική απόδοση, αλλά και να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία. «Αν είσαι καλά ενυδατωμένος, η καρδιά δεν χρειάζεται να δουλέψει έντονα», αναφέρει ο J. Batson, αθλητίατρος, μέλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Σε αντίθετη περίπτωση η καρδιά επιβαρύνεται.

Μέσω της εφίδρωσης υπάρχει μεγάλη απώλεια νατρίου, καλίου και μαγνησίου, η οποία μπορεί να προκαλέσει θερμικές κράμπες στους αθλούμενους.
Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να προκαλέσει θερμική εξάντληση -μοιάζει με λιποθυμία και οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο. Τέλος, πιο συχνά στους ηλικιωμένους, αλλά όχι μόνο, μπορεί να προκληθεί θερμοπληξία.
Οι ανάγκες σε νερό εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως το σωματικό βάρος, η ηλικία, το φύλο, η φυσική δραστηριότητα και φυσικά οι περιβαλλοντικές συνθήκες.
Η δίψα είναι δείκτης ότι υπάρχει ανάγκη για νερό, αλλά σ' αυτό το στάδιο συνήθως το άτομο είναι ήδη αφυδατωμένο. Το ιδανικό είναι να μη φτάσει κάποιος σ' αυτό το σημείο.
Από τις πιο απλές μεθόδους για να διαπιστώσει κάποιος την κατάσταση ενυδάτωσής του είναι να παρατηρήσει το χρώμα των ούρων του. Το σκούρο χρώμα δείχνει αφυδάτωση, ενώ όσο πιο ανοιχτόχρωμα είναι, τόσο καλύτερα ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στην ενυδάτωσή μας αυτό το καλοκαίρι. Αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης (λόγω της διούρησης που προκαλούν) τις ζεστές ώρες της ημέρας και προτιμάμε το νερό και τους φυσικούς χυμούς. Και πάνω απ' όλα, μην υποτιμάμε την έλλειψη του στοιχείου της ζωής στο σώμα μας.

* Διαιτολόγος MSc,αντιπρόεδρος της ΕΔΔΕ
(Ενωση Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδας)
πηγή;efsyn.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ας θυμηθούμε:
οι φλούδες των φρούτων μπορούν να καθαρίσουν το νερό από τους ρύπους botanologia.blogspot.g
βασικά θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε με την τροφή:το νερό botanologia.blogspot.gr
ας μιλήσουμε λίγο για το νερό botanologia.blogspot.gr

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ο μεγάλος εγκέφαλος συνδέεται με καλύτερη μνήμη,λογική και αντιδράσεις

Ένας μεγάλος εγκέφαλος οξύνει τις γνωστικές μας λειτουργίες;
Το ερώτημα έχει τεθεί για περισσότερα από 200 χρόνια, και τώρα οι επιστήμονες μετά τα αποτελέσματα μελέτης σε δείγμα 13.600 Βρετανών, 70% μεγαλύτερο από όλες τις προηγούμενες μελέτες επισημαίνουν πως –τα άτομα με μεγαλύτερους εγκεφάλους έχουν καλύτερη μνήμη, λογική και αντιδράσεις.
           Η σπουδαία αυτή ανακάλυψη προκύπτει από 200 χρόνια έρευνας, που προσπάθησε να βρει μια σύνδεση μεταξύ του μεγέθους του εγκεφάλου και της γνωστικής απόδοσης.
Οι εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας με σαρωτές MRI αποκάλυψαν αυτήν τη σύνδεση όσο οι επιστήμονες μελετούσαν 13.600 ανθρώπους, στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξαχθεί ποτέ.
Ερευνητές από τις Η.Π.Α. και τις Κάτω Χώρες συνέκριναν το μέγεθος του εγκεφάλου με τη γνωστική απόδοση και τις εκπαιδευτικές επιτυχίες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Psychological Science, είναι το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα αυτού του τύπου έρευνας και είναι το μεγαλύτερο του είδους του.
Ο επικεφαλής της μελέτης, Καθηγητής Gideon Nave, από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania δήλωσε ότι ‘ένας άνθρωπος με μεγαλύτερο εγκέφαλο τείνει να έχει...

read more:https://botanologia.gr/o-megalos-egkefalos-syndeetai-me-kalyteri-mnimi-logiki-kai-antidraseis/

Γιατί το λίπος και η χοληστερίνη δεν είναι οι “κακοί της υπόθεσης”

Δε σε βάζουν σε μπελάδες αυτά που δε γνωρίζεις,
αλλά αυτά που θεωρείς σίγουρα και δεν είναι.”
Mark Twain
Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να αλλάξει και να γίνει ευρύτερα αποδεκτό το γεγονός ότι η χοληστερίνη και το λίπος στη διατροφή μας δεν σχετίζονται με την στεφανιαία νόσο. Το γνωμικό “καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα” δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό από ότι σε αυτή την περίπτωση.

Η θέση όμως επιστημονικών εταιρειών και σημαντικών ακαδημαϊκών οργανισμών και ερευνητών αλλάζει σταθερά και ξεκάθαρα τα τελευταία 5 χρόνια, πάνω στο θέμα της χοληστερίνης και των λιπαρών.

Το 2011 η Ιατρική Σχολή του Harvard αναφέρει σε δημοσίευση της, ότι "ο τρόπος αντιμετώπισης της χοληστερίνης ως ένα υδραυλικό πρόβλημα, που καταλήγει στην απόφραξη των αρτηριών μας, δεν ισχύει πλέον. Καταιγιστικά δεδομένα δείχνουν ότι η αυξημένη χοληστερίνη συνδέεται κυρίως με την παρουσία φλεγμονής."

Τον Νοέμβριο του 2013 οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικάνικης Καρδιολογίας Εταιρείας αποσυνδέουν ουσιαστικά την συσχέτιση του καρδιαγγειακού κινδύνου από τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Τον Ιούνιο του 2014 το περιοδικό ΤΙΜΕ, με τον τίτλο “Φάτε Βούτυρο” στο εξώφυλλο του κλείνει τον κύκλο πολέμου που άνοιξε το 1961 και συνέχισε το 1984 με εξώφυλλα που εξοστράκιζαν στο πυρ το εξώτερο το λίπος και την χοληστερίνη. Το άρθρο γράφτηκε με την ολοκλήρωση μεγάλης διεθνούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine, που καταλήγει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν την αυξημένη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών με την αύξηση του κινδύνου για εμφάνιση καρδιολογικού νοσήματος.

Το 2015 η Επιτροπή Διατροφικών Συστάσεων των ΗΠΑ εκδίδει νέες κατευθυντήριες οδηγίες, όπου αναφέρει ότι: “Σε συμφωνία και με τα συμπεράσματα της αναφοράς της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA / ACC report) η χοληστερόλη είναι μια θρεπτική ουσία της οποία η αυξημένη κατανάλωση δεν καθιστά πρόβλημα.” Συμβουλευτική Επιτροπή Διατροφικών Συστάσεων (DGAC) 2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 το JAMA (Journal of American Medical Association) δημοσιεύει έρευνα που αποκαλύπτει ότι η βιομηχανία ζάχαρης χρηματοδότησε σειρά μελετών και δημοσιεύσεων, από τη δεκαετία του ’60 και μέχρι πρόσφατα, με στόχο να απενοχοποιηθεί η ζάχαρη ως παράγοντας κινδύνου για την πρόκληση στεφανιαίας νόσου και να κατηγορηθούν τα λιπαρά ως ο κύριος υπαίτιος.

Τον Νοέμβριο του 2016 η Ιατρική Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard δημοσιεύει άρθρο όπου αναφέρεται η συσχέτιση της επιρροής της βιομηχανίας ζάχαρης στις υπάρχουσες θέσεις για τη διατροφή και δηλώνει ότι τα λιπαρά και η χοληστερίνη δεν είναι οι “κακοί της υπόθεσης”. Το άρθρο καταλήγει: “Μην φοβάστε να επιστρέψετε στα λίπη. Προσέξτε απλά να καταναλώνετε υγιεινά λιπαρά όπως το αβοκάντο, το λάδι ελιάς και οι ξηροί καρποί. Μην αποφεύγετε το λίπος, και μην έχετε τη συνήθεια να καταναλώνετε προϊόντα “χαμηλά σε λιπαρά”.

Η αφαίρεση του λίπους οδήγησε τελικά την βιομηχανία τροφίμων να προσθέσει ζάχαρη σε όλες σχεδόν τις βιομηχανικά παρασκευασμένες τροφές. Θα βρείτε ζάχαρη σε τροφές που δεν φαντάζεστε, στα λουκάνικα, στα σαλάμια και σε όλα σχεδόν τα αλλαντικά, στα δημητριακά, στα παιδικά γεύματα, στα συσκευασμένα τρόφιμα, στο σούσι, στις σάλτσες, στην κέτσαπ, στα ντρέσινγκ, στο γιαούρτι, στις μπάρες δημητριακών, στις πρωτεϊνικές μπάρες, στα burgers, στο βαλσαμικό ξίδι, στα κατεψυγμένα γεύματα κ.ά.

Μια από τις τροφές που θεωρείται υγιεινή, αλλά θέλει προσοχή, είναι τα φρούτα και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων. Τα φρούτα παλαιότερα - για όσους τα έχουν προλάβει - ήταν μικρά σε μέγεθος και ξινά. Είχαν έντονο άρωμα, πολλά αντιοξειδωτικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Σήμερα τα φρούτα είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και πολύ πιο γλυκά, που σημαίνει ότι περιέχουν περισσότερη φρουκτόζη. Το σώμα μας μπορεί να μεταβολίσει μέχρι 25 γραμμάρια φρουκτόζης την ημέρα. Μεγαλύτερες ποσότητες συνδέονται με αντίσταση στην ινσουλίνη, φλεγμονές, λιπώδη διήθηση στο συκώτι και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα 25 γραμμάρια αντιστοιχούν σε δύο μήλα ή δύο πορτοκάλια. Για να φτιάξουμε όμως ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι χρειάζονται 3-4 πορτοκάλια. Η φρουκτόζη που περιέχεται τελικά σε ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού φτάνει στα 40 γραμμάρια, και χωρίς τις ίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ολόκληρο φρούτο.

Γι’ αυτό τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Υπάρχουν βέβαια κάποιες κατηγορίες όπως τα παιδιά και τα άτομα που κάνουν έντονη άσκηση που μπορούν να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα φρούτων γιατί το σώμα τους μεταβολίζει πολύ πιο γρήγορα την φρουκτόζη, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις η κατανάλωση θα πρέπει να αφορά σε ολόκληρα φρούτα και όχι σε χυμούς.

Οι προηγούμενες αναφορές για δεκαετίες, ότι τα λιπαρά είναι πρόβλημα για την υγεία μας, οδήγησαν τελικά στην υπερκατανάλωση ζάχαρης και τροφών που μετατρέπονται εύκολα σε ζάχαρη μέσα στο σώμα, όπως το ψωμί, οι πατάτες, τα τοστ, οι φρυγανιές, οι χυμοί φρούτων, τα τσιπς, τα κράκερ, τα μπισκότα, τα αρτοποιήματα, τα γλυκά, τα μακαρόνια, το ρύζι, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και η πλειοψηφία των βιομηχανικά επεξεργασμένων τροφών. Αυτή η στροφή αύξησε δραματικά την εμφάνιση της παχυσαρκίας, του διαβήτη, των καρδιοπαθειών, των αυτοάνοσων και του καρκίνου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκπτωση της υγείας του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κατανάλωση τροφών που δεν έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία όπως φρέσκα λαχανικά, φρούτα με μέτρο, ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια), ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά από ζώα ελευθέρας βοσκής όπως το κατσίκι και το αρνί, βούτυρο βιολογικό, λάδι και βούτυρο καρύδας, αυγά και λάδι ελιάς είναι ζωτικής σημασίας για να είμαστε υγιείς.

Αυτή η θέση είναι αντίθετη από αυτά που έχουμε “μάθει” μέχρι σήμερα, και το δύσκολο είναι να ξεμάθει κανείς αυτά που ξέρει. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η επιστήμη, η γνώση και η ανθρωπότητα εξελίσσονται και οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες.

Στην Υγειά Σας!
drtsoukalas.com

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Τα είκοσι και κάτι απίστευτα οφέλη για την υγεία μας των Capsicum

Capsicum – Τα οφέλη για την υγεία μας της πιπεριάς
Προσθέτω μια καινούργια κατηγορία που αφορά τα βότανά μας:
Τα οφέλη τους – και ξεκινώ με την μεγάλη οικογένεια της πιπεριάς.
Η πιπεριά ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Solanoideae, της φυλής των Capsiceae και του γένους των Capsicum.
Στο γένος Capsicum ανήκουν όλες οι πιπεριές που γνωρίζουμε και οι οποίες κατακλύζονται από ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά τα capsaicinoids – καψαϊκινοειδή* με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Οι κυρίαρχες μορφές των Capsicum, τα οποία είναι περισσότερα από είκοσι, είναι η καψαϊκίνη-Capsaicin και η διϋδροκαψαϊκίνη-dihydrocapsaicin, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% -90% των καψαϊκινοειδών, οι υπόλοιπες υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες.
Το πραγματικό ποσοστό καψαϊκινοειδών ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία της πιπεριάς και τη μέθοδο εκχύλισης, η δε ιδιαιτερότητα των διαφορετικών πιπεριών εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη
Καψαϊκίνη-Capsaicin το κυρίαρχο και ισχυρότερο συστατικό...

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πολύτιμα τρόφιμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης που κάνουν τα μωρά πιο έξυπνα

Πολύτιμα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Είναι όνειρο κάθε μητέρας να έχει έξυπνα και ευφυή μωρά.
Όλα αυτά εξαρτώνται από τη διατροφή της μητέρας,υποστηρίζουν οι έρευνες.
Και οι περισσότερες μητέρες γνωρίζουν ότι η καλή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Τα τρόφιμα που επιλέγει κάθε γυναίκα να εντάξει στη διατροφή της,κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της επηρεάζει τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού της τα επόμενα χρόνια.
Η προσθήκη ορισμένων τροφών μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -και ακόμη και πριν από την εγκυμοσύνη- ενισχύει το IQ του μωρού, τις δεξιότητές του,τη συμπεριφορά του και τη μνήμη καθώς ενηλικιώνεται!
Ναι μπορούν οι γυναίκες να κάνουν το μωρό τους πιό έξυπνο από την αρχή!
Πώς;
Μα με το να τρώνε το σωστό φαγητό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ναι, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να ενταχτούν στη διατροφή μιάς εγκύου,ώστε να αυξήσουν το IQ του μωρού τους.
Και να γιατί..

Η κατάθλιψη επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Η κατάθλιψη επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου επισημαίνουν οι ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Sussex καθώς έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ της κατάθλιψης και της επιτάχυνσης του ρυθμού γήρανσης  του εγκεφάλου.
Οι ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Sussex έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ της κατάθλιψης και της επιτάχυνσης του ρυθμού με τον οποίο γηράσκει ο εγκέφαλος.
Αν και οι επιστήμονες πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναφέρει ότι τα άτομα με κατάθλιψη ή άγχος έχουν αυξημένο κίνδυνο άνοιας αργότερα, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που παρέχει ολοκληρωμένες αποδείξεις για την επίδραση της κατάθλιψης στη μείωση της συνολικής γνωστικής λειτουργίας -γνωστής και ως νοητικής κατάστασης- στο γενικό πληθυσμό.
Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Medicine,
οι ερευνητές μέσα από μια συστηματική ανασκόπηση 34 διαχρονικών μελετών,
εστιάστηκαν στη σχέση ανάμεσα στην κατάθλιψη ή το άγχος και τη μείωση της γνωστικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου.
Συνδυάστηκαν και εξετάστηκαν στοιχεία από 71.000 και πλέον συμμετέχοντες.
Στους συμμετέχοντες ήταν άτομα που παρουσίαζαν συμπτώματα κατάθλιψης καθώς και άτομα που είχαν διαγνωσθεί ως κλινικά καταθλιπτικά...

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια σε ένα ιδανικό μασάζ.

Ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια σε έναν ιδανικό συνδυασμό για μασάζ , το οποίο βελτιώνει τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.
Και όμως – χρειαζόμαστε μόνο δύο με τέσσερις κουταλιές την ημέρα ελαιόλαδο για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη Ε.
Και μαζί με την βιταμίνη Ε το λάδι μας , μας χαρίζει και τις φαινόλες του και τα καροτενοειδή του και τα πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά του οξέα , δηλαδή
μας χαρίζει την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση , μια ισχυρότατη ασπίδα για ολόκληρο τον οργανισμό μας.
Επίσης το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία και τα εγκαύματα που αυτή μπορεί να του προκαλέσει , αλλά ιδιαίτερα ,
προστατεύει και αναστέλλει την εξέλιξη των παιδικών εκζεμάτων , ενώ πολύτιμη είναι και η βοήθειά του στα τσιμπήματα των εντόμων.
Έτσι όταν νιώθουμε το δέρμα μας ξηρό και ταλαιπωρημένο ας το...