Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Για την ομορφιά μας – Σύσφιξη προσώπου με μήλο, μέλι και βρώμη

Ένα όμορφο πρόσωπο, γεμάτο ζωντάνια, υγεία και χαρά, νομίζω, πως είναι ευσεβής πόθος πολλών-πολλών ανθρώπων. 
Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και ας ασχοληθούμε με το πρόσωπό μας.
Και ας δούμε πως μπορούμε να το βοηθήσουμε να μένει λαμπερό,
σφριγηλό,
υγιές,
όμορφο,
χωρίς χαλάρωση.
Και αν ήδη έχει επέλθει κάποια χαλάρωση πως μπορούμε να την μειώσουμε;
Μέθοδοι και συμβουλές υπάρχουν πολλές, εμείς ας δοκιμάσουμε μία με πολύ απλά υλικά: μήλο,
μέλι και αλεύρι βρώμης, πολύ-πολύ αποτελεσματική!
Και να ξέρετε φίλες και φίλοι μου ότι όλες οι κρέμες και οι μάσκες που κάνουμε με αγνά βότανα, 
φρούτα,
λάδια και αιθέρια έλαια για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να τις χρησιμοποιούμε τακτικά, 
να ακολουθούμε μια σωστή διατροφή, 
να μην αφήνουμε ένα πρόβλημα να μεγαλώσει και μετά να προσπαθούμε αγωνιωδώς – μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα – να το διορθώσουμε...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Φρούτα και λαχανικά σε ιδανικούς συνδυασμούς για γρήγορη απώλεια βάρους, για υγεία και ευζωία.

Φρούτα και λαχανικά σε ιδανικούς συνδυασμούς για την υγεία μας και την ευζωία μας
Νομίζω πως πια έχει γίνει κατανοητό και είναι πια γνωστό πως τα φρούτα και
τα λαχανικά μας βοηθούν να χάσουμε γρήγορα βάρος, 
να διατηρήσουμε το ιδανικό για το σωματότυπό μας βάρος, και γενικά προστατεύουν την υγεία μας και για την ευζωία μας.
Και βέβαια αν τα συνδυάσουμε με ένα σύνολο υγιεινής διατροφής και 
άσκησης τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.
Συνδυασμοί υπάρχουν πολλοί, κάποιοι όμως είναι πιο αποτελεσματικοί, 
όπως π.χ
smoothies που περιέχουν αποκλειστικά ωμά λαχανικά και
smoothies που περιέχουν αποκλειστικά φρέσκα φρούτα.
Αυτό, διότι τα smoothies φρέσκων φρούτων και λαχανικών διατηρούν
αναλλοίωτα τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που περιέχουν,
με αποτέλεσμα να μας προμηθεύουν όλα αυτά τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας φυτοθρεπτικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιδρούν θετικά στο μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού μας.
Ας δούμε κάποιες υγιεινότατες συνταγές για γρήγορη απώλεια βάρους, για διατήρηση της υγείας μας και της ευζωία μας..

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι δράσεις των βοτάνων – Η συμβολή των βοτάνων στη λειτουργία της απέκκρισης

Τα βότανα και οι ιδιότητές τους
Το σώμα μας έχει ως γνωστόν έναν πολύπλοκο και εκπληκτικά αποτελεσματικό μηχανισμό για να απαλλάσσεται από τα δηλητήρια,
τις τοξίνες και
τις παντός είδους άχρηστες και επιβλαβείς ουσίες.
Τα κυριότερα όργανα με τα οποία αποβάλλονται όλες αυτές οι επιβλαβής ουσίες είναι:
το δέρμα,
οι πνεύμονες,
τμήματα του πεπτικού συστήματος,
τα ουροποιητικά όργανα
και τα ουροφόρα.
Έρχονται όμως στιγμές που αυτό το άψογο οικοδόμημα χρειάζεται την βοήθειά μας –
και -πολύ σωστά -θα με ρωτήσετε γιατί;
Μα γιατί πολλές φορές έχουμε φορτώσει και πιέσει κάποιο όργανό του με πολύ περισσότερα του κανονικού δηλητήρια και τοξίνες.
Τη βοήθεια αυτή μπορούμε να του την προσφέρουμε χρησιμοποιώντας απλά και ασφαλή βότανα,
ενισχύοντας με τον...
read more:https://botanologia.gr/oi-draseis-ton-votanon-i-symvoli-ton-votanon-sti-leitoyrgia-tis-apekkrisis/

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Λεμόνι – οι πολύτιμες ιδιότητες της φλούδας του λεμονιού

Το λεμόνι και η φλούδα του – Τις περισσότερες φορές όταν λέμε λεμόνι η σκέψη μας πάει στο χυμό του λεμονιού, στις χρήσεις του και στις ιδιότητές του.
Το λεμόνι όμως δεν είναι μόνο ο χυμός του.
Λεμόνι είναι και η φλούδα και η ψίχα, ακόμα και τα κουκούτσια του και πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάρα πολλές ιδιότητες του λεμονιού βρίσκονται σε αυτά που πετάμε- ναι στη στημένη λεμονόκουπα- δηλαδή σε ολόκληρο τον καρπό του λεμονιού και όχι μόνο στο χυμό του.
Η φλούδα του λεμονιού περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης C
Λεμόνι ή Citrus limon (L.) Burm.f.
Μεταξύ άλλων τα 100g φλούδας του λεμονιού περιέχουν:
– 28 θερμίδες
– νερό – 90%
– πρωτεΐνη – 0,8 g.
– λίπος – 0.5g.
– υδατάνθρακας – 8,2g
– φυτικές ίνες – 0,6 g.
– βιταμίνη C
– φολικό οξύ-Β9...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα

Αμυγδαλόγαλα,ένα φίνο ρόφημα
Πόσα γάλατα ξέρουμε;
Πολλά θα μου πείτε.
Το αμυγδαλόγαλα το γνωρίζουμε;
Αν όχι ας δούμε τι είναι και πως μπορούμε να το ετοιμάσουμε.
Και βέβαια πολύ καλά καταλάβαμε πως πρώτη ύλη για το αμυγδαλόγαλα είναι τα αμύγδαλα,τα αμύγδαλα με τις πολυάριθμες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας.
Και στη χώρα μας έχουμε πολλές αμυγδαλιές  και τυχεροί όσοι έχουν μια δική τους αμυγδαλιά και που μπορούν πολύ εύκολα να ετοιμάσουν το δικό τους γάλα,από τα δικά τους αμύγδαλα,εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τα καταστήματα.
Και ας δούμε τι ακριβώς είναι το γάλα αμυγδάλου και πως μπορούμε να το παρασκευάσουμε.
Το αμυγδαλόγαλα δεν είναι κάτι καινούργιο....

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τα κρεμμύδια και τρεις από τις ισχυρότερες δράσεις τους

Τα κρεμμύδια καταστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, μειώνουν την κακή χοληστερίνη και διατηρούν υγιή την καρδιά μας
Η ιδιαίτερη γεύση των κρεμμυδιών και οι θεραπευτικές ιστορίες που το συνοδεύουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, κέντρισε το ενδιαφέρον των ερευνητών, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν αν τα κρεμμύδια έχουν αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες που τους αποδίδονται και αν οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δράσεις, που υποπτεύονταν ότι έχουν, υπάρχουν και αν ναι, πόσο μπορούν να καταστείλουν τα καρκινικά κύτταρα, να ελέγξουν την χοληστερίνη και να κρατήσουν την καρδιά μας υγιή.
Έτσι διάφορες ομάδες ερευνητών από διάφορα πανεπιστήμια ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα κρεμμύδια και τις ιδιότητές του.
Η ομάδα των ερευνητών από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιών μετρώντας τις συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και φαινολικών ουσιών, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών, ενώ παράλληλα εξέτασαν σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων την αντικαρκινική δράση της κάθε ποικιλίας κρεμμυδιών.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, έδειξαν ότι τα κρεμμύδια με την πιο καυτερή γεύση και το πιο έντονο άρωμα, όντως έχουν ισχυρότερη αντικαρκινική δράση...