Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Aniello Desiderio και Sonata K1 L366 του Domenico Scarlatti

 Aniello Desiderio  και.....
ας τον αφήσουμε για λίγο να μας ταξιδέψει στον ονειρικό κόσμο του Domenico Scarlatti....
Sonata K1 L366

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ξαφνιάστηκα!!! πως; τι; μετά κατάλαβα

ξαφνιάστηκα
στην αρχή δεν κατάλαβα
μετά το'νιωσα
τ'άφησε μόνα για λίγο
φοβήθηκε
μετά κατάλαβε και έμεινε πια εκεί
 thalia

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το κρεμμύδι και το σκόρδο μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα

Ο διαβήτης – όπως οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε -δημιουργείται όταν η ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός δεν είναι αρκετή- και
τότε λέμε πως έχουμε πρόβλημα παραγωγής ινσουλίνης στο πάγκρεας,
ή έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη, δηλαδή ενώ παράγεται ινσουλίνη δεν είναι ικανή για να ξεκλειδώσει τους υποδοχείς των κυττάρων μας και να βάλει το σάκχαρο μέσα σε αυτά.
Και τι γίνεται μετά από αυτό; – το σάκχαρο συγκεντρώνεται στο αίμα και
φράζει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα τμήματα των οργάνων μας ή των μελών του σώματός μας να μην τρέφονται και να νοσούν.
Γνωρίζουμε όμως  πως η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για
τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη και ένα από τα πιο γνωστά μας τρόφιμα που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα είναι τα πολύτιμά μας κρεμμύδια.
Το κρεμμύδι λοιπόν με τα πολύτιμα συστατικά τους -σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για τα κρεμμύδια- έχουν συνδεθεί με τη μείωση του σακχάρου στο αίμα και έχουν καθιερωθεί μαζί με τα σκόρδα τα πλέον υπογλυκαιμικά τρόφιμα.
Ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς έχουν αποδείξει ότι
οι διαβητικοί που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με εκχυλίσματα  allicin -συστατικό των κρεμμυδιών και των σκόρδων – τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους “μειώθηκαν σημαντικά...

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

πρόπολη-το ισχυρότερο αντιβιοτικό της φύσης

 
Πρόπολη – Το ισχυρότερο αντιβιοτικό που μας έχει χαρίσει η φύση
Οι μέλισσες – τα αγαπημένα έντομα της φύσης τα οποία και έχει προικίσει με χιλιάδες χαρίσματα-έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μια εκπληκτική δομή και συνοχή της κυψέλης-πόλης τους.
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν τις μέλισσες και τις αρχιτεκτονικές τους τεχνοτροπίες οι οποίες αφορούσαν και αφορούν  την προστασία της κυψέλης.
Έτσι το πρώτο που έκαναν,αφού οι μέλισσες είχαν γίνει ήδη πηγή έμπνευσης για αυτούς, ήταν να δώσουν όνομα στο υλικό που αυτές  χρησιμοποιούσαν για να φέρουν σε πέρας αυτή τους τη μηχανική  εργασία.
Παρατηρώντας την περίεργη ουσία που οι μέλισσες τοποθετούσαν στην είσοδο της κυψέλης-πόλη τους για να την προστατεύσουν από τους εχθρούς την ονόμασαν πρόπολη- προ της πόλης-προσδίδοντάς της με τον πιο εύστοχο τρόπο την αμυντική της ιδιότητα.
Σήμερα διεθνώς η πρόπολη κρατάει το σοφό αυτό όνομα «propolis» θυμίζοντάς μας τις ιδιότητες της οι οποίες προφυλάσσουν και προστατεύουν την κυψέλη-πόλη και τους κατοίκους της από πάσης φύσεως εχθρούς.
Ας δούμε λοιπόν τι είναι η πρόπολη....

    Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

    Παντζάρια, ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο λαχανικό για την υγεία μας.

     
    Το τεύτλο –sea beet– ο πρόγονος των σύγχρονων καλλιεργημένων τεύτλων-παντζαριών, ευημερούσε κατά μήκος των ακτών σχεδόν όλης της Μεσογείου.
    Ο Carl Linnaeus περιέγραψε για πρώτη φορά το Beta vulgaris το 1753 και  στη δεύτερη έκδοση του Species Plantarum το 1762, χώρισε το είδος σε άγριες και καλλιεργούμενες ποικιλίες, δίνοντας το όνομα Beta maritima στην άγρια ​​ποικιλία.
    Το παντζάρι είναι μια από τις πολλές ποικιλίες της μεγάλης οικογένειας του Beta vulgaris
    Υπέρταση,τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν.
    Εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού,το οποίο ποσοστό μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:
    -στεφανιαίας νόσου
    -εγκεφαλικών επεισοδίων και
    -νεφρικής ανεπάρκειας....
    read more:https://botanologia.gr/pantzaria-ena-polytimo-kai-anantikatastato-lachaniko-gia-tin-ygeia-mas/

    Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

    Η σχέση των βοτάνων με την όσφρηση και το συναισθηματικό μας κόσμο

    Η σχέση των μαγικών αρωματικών βοτάνων με την όσφρηση και το συναισθηματικό μας κόσμο
    Βότανα και αρώματα- η δύναμη των μαγικών αρωματικών βοτάνων.
    Βανίλια-λεβάντα-μέντα, μεθυστικά αρώματα
    Δεντρολίβανο, εξαίσιο το άρωμά του 
    Πράσινο μήλο-πορτοκάλι, ποιος από εμάς δεν γνωρίζει τις ιδιαίτερες μυρωδιές τους!
    Καθόμαστε δίπλα σε μια τριανταφυλλιά και τη νιώθουμε,
    τη μυρίζουμε,
    νιώθουμε την ευωδιά της.
    Δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, όμως εμείς καθόμαστε εκεί και η ευωδιά της γεμίζει ευωδιά και τη δική μας πραγματικότητα.
    Μπορεί εκείνη την στιγμή να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά η όσφρησής μας είναι αυτή που στη συγκεκριμένη περίπτωση μας δίνει πληροφορίες, στις οποίες δεν θα υπήρχε περίπτωση να έχουμε πρόσβαση.
    Ο ρόλος της όσφρησης είναι πολύ σημαντικότερος από όσο νομίζουμε.
    Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πλήθος ερευνών σχετικά με τη λειτουργία και την επίδραση της όσφρησης στις προτιμήσεις μας και η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που υποστήριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ότι
    τα αρώματα βοηθούν στην αισιόδοξη αντιμετώπιση της πραγματικότητας.
    Οι ευχάριστες μυρωδιές τους επηρεάζουν όχι μόνο την αντίληψη της για την πραγματικότητά μας αλλά και την ποιότητα των ονείρων μας...

    Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

    Ο καθοριστικός ρόλος της διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

    Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική πριν από την εγκυμοσύνη όπως και κατά τη διάρκεια της.
    Οι γυναίκες που τρώνε πολλά γρήγορα φαγητά, φαστ φουντ, και πολύ λίγα φρούτα χρειάζονται πολύ χρόνο για να μείνουν έγκυες και είναι λιγότερο πιθανό να συλλάβουν μέσα σε ένα χρόνο σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
    Αντίθετα οι γυναίκες που η καθημερινή τους διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και ειδικά την περίοδο πριν από τη σύλληψη, έχουν μεγάλες πιθανότητες να μείνουν έγκυες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Human Reproduction, Ανθρώπινη αναπαραγωγή,
    Στη μελέτη ρωτήθηκαν 5.598 γυναίκες σχετικά με τη διατροφή τους.
    Οι γυναίκες αυτές δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν και κατάγονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
    Μεταξύ των γυναικών της μελέτης, οι 468 (8%) χαρακτηρίστηκαν ως στείρες, αυτές που χρειάστηκαν περισσότερο από ένα χρόνο για να συλλάβουν και οι 2.204 (39%) γόνιμες, αυτές που συνέλαβαν μέσα σε ένα μήνα.
    Burgers, πίτσα και τηγανητό κοτόπουλο ενέχουν τον κίνδυνο υπογονιμότητας
    Κατά τη διάρκεια της πρώτης προγεννητικής επίσκεψης κάθε γυναίκας – που συνέβη μεταξύ της 14ης και της 16ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης – οι μαίες συνέλεξαν πληροφορίες.
    Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της διατροφής στην υπογονιμότητα...