Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στυτική δυσλειτουργία, βοήθεια και θεραπεία με διατροφικές βιταμίνες

Στυτική δυσλειτουργία, ο καθοριστικός ρόλος των διατροφικών βιταμινών 
Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα, λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος εξωγενών αλλά και σε ενδογενών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.
Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης αυτών των βλαβών και  για να το επιτύχουν  αυτό χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους που εξειδικεύονται στην επιδιόρθωση γενετικών βλαβών.
Όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως
ένζυμα
πρωτεΐνες
βιταμίνες
μέταλλα, αυτά (τα κύτταρα) δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Και έτσι πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας υπολειτουργούν ή έχουνε προβλήματα, μεταξύ αυτών και οι σεξουαλικές λειτουργίες, σεξουαλική ορμή-λίμπιντος, σεξουαλική επιθυμία, στυτική δυσλειτουργία...
read more:https://botanologia.gr/stytiki-dysleitoyrgia-voitheia-kai-therapeia-me-diatrofikes-vitamines/

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πως να κάνουμε το δικό μας άρωμα με αιθέρια έλαια

     Το άρωμα είναι πάντα ένα σαγηνευτικό δώρο προς τον εαυτό μας, πόσο μάλλον αν το δημιουργήσουμε μόνοι μας μόνο για μας, απαλλαγμένο από συνθετικές χημικές ουσίες, απόλυτα προσαρμοσμένο στο προσωπικό μας γούστο και στυλ.
Η δημιουργία αρωμάτων με αιθέρια έλαια πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο κάπου εκεί  στην εποχή της Κλεοπάτρας αλλά και ακόμα πιο παλιά στους αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους όταν 
η χρήση τους ήταν συνδεδεμένη με την υγιεινή,
την ομορφιά και τη γοητεία.
Λίγες μόνο σταγόνες αιθέριου ελαίου είναι αρκετές για να δημιουργήσουμε το δικό μας και με τη δική μας σφραγίδα άρωμα.
Η όσφρησή μας και το ένστικτό μας θα μας οδηγήσουν στη σωστή για μας επιλογή των αιθερίων ελαίων που θα χρησιμοποιήσουμε.
Δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε τολμηρές μυρωδιές αρκεί να μας δημιουργούν ανανέωση και ευεξία.
Μπορούμε να κάνουμε ένα αρωματικό σπρέι για το σώμα μας ή να δοκιμάσουμε  διαφορετικούς συνδυασμούς, ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας άρωμα που θα το φοράμε στα πιο ζεστά σημεία του σώματός μας, γιατί...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα

Αμυγδαλόγαλα,ένα φίνο ρόφημα
Πόσα γάλατα ξέρουμε;
Πολλά θα μου πείτε.
Το αμυγδαλόγαλα το γνωρίζουμε;
Αν όχι ας δούμε τι είναι και πως μπορούμε να το ετοιμάσουμε.
Και βέβαια πολύ καλά καταλάβαμε πως πρώτη ύλη για το αμυγδαλόγαλα είναι τα αμύγδαλα,τα αμύγδαλα με τις πολυάριθμες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας.
Και στη χώρα μας έχουμε πολλές αμυγδαλιές  και τυχεροί όσοι έχουν μια δική τους αμυγδαλιά και που μπορούν πολύ εύκολα να ετοιμάσουν το δικό τους γάλα,από τα δικά τους αμύγδαλα,εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τα καταστήματα.
Και ας δούμε τι ακριβώς είναι το γάλα αμυγδάλου και πως μπορούμε να το παρασκευάσουμε.
Το αμυγδαλόγαλα δεν είναι κάτι καινούργιο....

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως ιάματος για τη γρίπη

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως φαρμάκου γρίπης χρονολογείται από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή.
Συνήθως, η κατανάλωση των καρπών της κουφοξυλιάς βελτιώνει τα συμπτώματα της γρίπης εντός τριών ημερών. 
Οι καρποί της κουφοξυλιάς έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι οκτώ διαφορετικών στελεχών της γρίπης.
Επίσης , οι εργαστηριακές μελέτες σχετικά με τον ιό HIV, τον έρπη και τους ιούς Epstein-Barr έδωσαν θετικά αποτελέσματα.
Η κουφοξυλιά , γνωστή ως Sambucus , έχει χρησιμοποιηθεί στη φυσική ιατρική από αρχαιοτάτων χρόνων.
Αυτά τα μικρά , σκούρα μούρα που μεγαλώνουν σε αυτό το υπέργηρο δέντρο είναι γνωστό ότι έχουν απίστευτα οφέλη και είναι ευεργετικά για όλο το σώμα μας.
Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα όπως:
ασβέστιο
βιταμίνη Α
βιταμίνη C
βιταμίνη Β9 
φυλλικό οξύ
βιταμίνη Β6-πυριδοξίνη
βιταμίνη  Β3-νιασίνη
βιταμίνη Β2-ριβοφλαβίνη
βιταμίνη Β5-παντοθενικό οξύ...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα αυγά δεν συνδέονται με καρδιαγγειακό κίνδυνο, παρά τις αντικρουόμενες απόψεις

Αυγά-
Τα αυγά δεν συνδέονται με καρδιαγγειακό κίνδυνο, παρά τις αντικρουόμενες απόψεις
Η κατανάλωση μέχρι 12 αυγών την εβδομάδα δεν αυξάνει τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου σε άτομα με προ-διαβήτη ή διαβήτη τύπου 2, 
διαπιστώνουν νέες έρευνες – παρά τις αντιφατικές διατροφικές συμβουλές που συνεχίζονται με το θέμα σε όλο τον κόσμο
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ μέσα από τις μελέτες τους σκοπεύουν να βοηθήσουν τον πληθυσμό τους λόγω των αντιφατικών διαιτητικών συμβουλών που υπάρχουν γύρω από την κατανάλωση αυγών.
Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης βρήκε την κατανάλωση μέχρι και 12 αυγών την εβδομάδα, στο διάστημα ενός χρόνου που διήρκεσε η μελέτη, δεν αύξησε τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα με προ-διαβήτη και διαβήτη τύπου 2.
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, επέκτεινε μια προηγούμενη μελέτη που βρήκε παρόμοια αποτελέσματα μέσα στο διάστημα τριών μηνών.
Με επικεφαλής τον  Dr Nick Fuller του Institute of Obesity, Nutrition, Exercise και Eating Disorders του Πανεπιστημίου Boden στο Κέντρο Charles Perkins, 
η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Sydney και το Νοσοκομείο Royal Prince Alfred...

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

H φόρμουλα του Dr. Christopher για επιδημίες:από τη βόλτα μου στη χώρα των blogs

Η καλύτερη ασφάλεια στις επερχόμενες επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες είναι να έχετε το σώμα σας σε καλή υγιεινή κατάσταση. 

Τα μικρόβια της αρρώστιας είναι απλώς απορριμματοσυλλέκτες και μπορούν να ζήσουν μόνο σε τοξίνες, βλέννες και υπολείμματα άχρηστων τροφών. Δεν μπορούν και δεν θα κάνουν ζημιά σε υγιές μορφές κυττάρων!

Μέσα σε αυτό είναι το κλειδί: 

Έχετε ένα υγιές καθαρό σώμα και τα μικρόβια θα σας προσπεράσουν χωρίς να έχουν να κάνουν τίποτα στο σώμα σας, επειδή θα είναι «σούπερ καθαρό», χωρίς βρωμιά για να ζήσουν.
~~~

Υλικά:

8 μέρη μηλόξυδο
5 μέρη ακατέργαστο και αφιλτράριστο υγρό μέλι
5 μέρη ποιοτική φυτική γλυκερίνη
2 μέρη φρέσκου χυμού σκόρδου

Βότανα

2 μέρη φρέσκιας ρίζας σύμφυτου (comfrey) συμπυκνωμένο
1 μέρος αψιθιάς (wormwood) συμπυκνωμένο
1 μέρος λομπέλιας (lobelia) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού λευκής βελανιδιάς (white oak bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού μαύρης καρυδιάς (black walnut bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος βεμπράσκο (mullein) συμπυκνωμένο
1 μέρος σκουτελλάρια (skullcap) συμπυκνωμένο
1 μέρος αρκουδοστάφυλλο (uva-ursi) συμπυκνωμένο

Παρασκευή

Για να κάνετε συμπυκνώσεις:
Κάθε συμπύκνωση πρέπει να γίνει ξεχωριστά. Ξεκινήστε μουλιάζοντας το κάθε βότανο σε αρκετό αποσταγμένο νερό για να το καλύπτει, για 4 ώρες ή για όλο τα βράδυ εάν είναι ρίζα.
Μετά από το μούλιασμα, προσθέστε και άλλο αποσταγμένο νερό ώστε το συνολικό νερό που προστέθηκε να ισούται με 16 oz (453 gr.) για κάθε 4 oz (113 gr.) βοτάνου.Χρησιμοποιώντας αυτή την ποσότητα θα φτιάξετε σχεδόν ένα γαλόνι (περίπου 4 λίτρα).
Σιγοβράστε το βότανο σε πολύ χαμηλή φωτιά σε σκεπασμένο σκεύος ή σε διπλό βραστήρα για τριάντα λεπτά. Μετά σουρώστε το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο.
Τοποθετήστε το σουρωμένο υγρό σε ένα διπλό βραστήρα ή σε ένα ξεσκέπαστο δοχείο αυτή τη φορά, σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε το μέχρι να μείνει το ¼ από το αρχικό υγρό 113 gr (4 oz). Μόνο μετά αφότου έχουν όλα τα συστατικά προετοιμαστεί, πρέπει να αναμιχτούν τα υγρά. Χρησιμοποιήστε μόνο ανοξείδωτα δοχεία.

Για να κάνετε χυμό σκόρδου:

Για την παραπάνω ποσότητα χρησιμοποιήστε 2 ½ lbs (1.134 gr.) σκόρδο. Ξεφλουδίστε τα σκόρδα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ με ξύδι (μην το κάνετε εντελώς υγρό). Αφήστε το 3 ημέρες κουνώντας το μερικές φορές την ημέρα. Σουρώστε το υγρό πιέζοντάς το και μετρήστε το. Αν χρειάζεται προσθέστε ξύδι για να γίνει ίσο με 8 μέρη.

Εφαρμογές:

1. Είναι καλό για ναυτία από αυτοκίνητο, αεροπλάνο, η πλοίο, βασικά για τις περισσότερες αρρώστιες από την κίνηση. Είναι ακόμα καλό και για άλλες μορφές ναυτίας.
2. Μπορεί να βοηθήσει κρυολόγημα, γρίπη, πόνο στο αυτί, εκρηκτικές ασθένειες και δηλητηρίαση από νερό ή φαγητό.
3. Η καλύτερη ασφάλεια στις επερχόμενες επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες είναι να έχετε το σώμα σας σε καλή υγιεινή κατάσταση. Τα μικρόβια της αρρώστιας είναι απλώς απορριμματοσυλλέκτες και μπορούν να ζήσουν μόνο σε τοξίνες, βλέννες και υπολείμματα άχρηστων τροφών. Δεν μπορούν και δεν θα κάνουν ζημιά σε υγιές μορφές κυττάρων!
Μέσα σε αυτό είναι το κλειδί: Έχετε ένα υγιές καθαρό σώμα και τα μικρόβια θα σας προσπεράσουν χωρίς να έχουν να κάνουν τίποτα στο σώμα σας, επειδή θα είναι «σούπερ καθαρό», χωρίς βρωμιά για να ζήσουν.
Σημείωση: Εάν πανούκλα ή άλλη επιδημία χτυπήσει πριν να είστε σε υγιεινή κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε ακόμα ένα ολοκληρωτικό καθαρισμό παχέους εντέρου.

Δόσεις:

1 κουταλάκι τσαγιού 3 φορές την ημέρα ή 1 κουταλιά σούπας κάθε ½ ώρα αν είναι προσβλημένος.

Video με την παρασκευή του

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας.
Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. 

Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το  http://www.ftiaxno.gr/

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κεφτέδες από τη μαγειρική των περιστάσεων και το Θέμο Ποταμιάνο

«μερικοί θα πουν “αυτό πάλι είναι από τ’ άγραφα!
ένας συγγραφέας, ένας λογοτέχνης να γράφει βιβλία μαγειρικής!”.
και όμως έχουν άδικο.
ένας συγγραφέας μπορεί να γράφει για όλα τα πράγματα και ούτε έχει σημασία το τι γράφει κανείς, αλλά το πώς το γράφει.»
 Θέμος Ποταμιάνος στην «Mαγειρική των περιστάσεων»
και παρακάτω μας λέει για τους κεφτέδες..
read more:https://botanologia.gr/keftedes-apo-ti-mageiriki-ton-peristaseon-kai-to-themo-potamiano/