Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

πως να μιλάμε και όλοι να θέλουν να μας ακούνε!!!

Έχετε νιώσει ποτέ όταν μιλάτε κανείς να μην σας ακούσει ή να πλήττει θανάσιμα όταν μιλάτε;
αν ναι ας αφήσουμε τον Julian Treasure να μας βοηθήσει.
Η ομιλία αυτή παρουσιάστηκε σε επίσημη συνέντευξη στο TED

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πως να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο το gel αλόης στο ψυγείο μας.


Στα τρόφιμα, όταν εκτίθενται για πολύ καιρό σε φυσικό περιβάλλον, λαμβάνουν χώρα πολλές χημικές αντιδράσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση της ποιότητάς τους ή να δημιουργήσουν πρόβλημα ασφάλειας του τροφίμου και τότε λέμε πως το τρόφιμο ή τα τρόφιμα οξειδώθηκαν.
Η κατανάλωση οξειδωμένων τροφών αποτελεί έναν πιθανό κίνδυνο υγείας για όλους μας.
Αυτό συμβαίνει και με το gel φύλλων της αλόης.
H διαδικασία της οξείδωσης αρχίζει ακριβώς τη στιγμή που το gel έρχεται σε επαφή με τον αέρα, για αυτό όταν το συλλέγουμε το βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο και το καταναλώνουμε σε τρεις με τέσσερις μέρες το πολύ.
Όμως αν θέλουμε να το διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπάρχουν μερικοί τρόποι.
Ας τους δούμε
1ος τρόπος)
Ο ένας τρόπος είναι να μην εξάγουμε το ζελέ από το φύλλο, αλλά να διατηρήσουμε το φύλλο στο ψυγείο όπως είναι.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Κόβουμε με μια κάθετη τομή ένα εξωτερικό φύλλο ενός ώριμου φυτού αλόης χαμηλά..

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Για την ομορφιά μας – Μια υπέροχη μάσκα θρέψης με αλόη

Η ομορφιά ξεκινά από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να είσαι ο εαυτό σου- έλεγε η διασημότερη Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας  coco chanel
Η ομορφιά δεν είναι μια εγγενής ιδιότητα των πραγμάτων. Υπάρχει μόνο στο μυαλό του παρατηρητή- έλεγε ο κορυφαίος φιλόσοφος στην ιστορία του πνεύματος David Hume
Εγώ σήμερα θα ασχοληθώ με την ομορφιά του προσώπου μας,γιατί πιστεύω πως η ομορφιά είναι υγεία και η υγεία ομορφιά.
Για την αλόη μέχρι τώρα έχω μιλήσει πολύ λίγο και ο λόγος είναι η πληθώρα των ιδιοτήτων, των εφαρμογών, πλήθος ιστοριών αλλά και ερευνών που την συνοδεύουν.
Έτσι σκέφτηκα να αναφέρομαι σε αυτήν με διάφορα άρθρα για να γνωρίσουμε τις πιο σπουδαίες ιδιότητές της και κάποιες από τις εφαρμογές της.
     Η χρήση της αλόης vera σαν θρεπτικό βότανο, του οποίου ο ρόλος είναι καταλυτικός στη ζωή μας  και την υγεία μας, γνωρίζει νέα άνθηση τα τελευταία χρόνια.
Στο προσκήνιο την έφερε, μετά από πολλά χρόνια ξεχασμένη, και την εφάρμοσε ο εκπληκτικός Γάλλος φιλόσοφος και πρακτικός γιατρός François-Vincent Raspail περίπου το 1850...

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αλκαλικά τρόφιμα και αλκαλική διατροφή – τι μας προσφέρουν

Όξινα ή αλκαλικά τρόφιμα; όξινη ή αλκαλική διατροφή;τι συνιστά την υγιεινή διατροφή; 
Αλκαλικά τρόφιμα ή όξινα; αλκαλική διατροφή ή όξινη;τι συνιστά την υγιεινή διατροφή; 
Και πολλές φορές έχουμε κάνει αυτές τις ερωτήσεις – ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει
-Η υγιεινή διατροφή είναι χρέος μας απέναντι στον εαυτό μας,στους άλλους ανθρώπους,στο περιβάλλον και
στη Φύση.
– Η υγιεινή διατροφή είναι ο πρώτος παράγοντας υγείας και ακολουθεί το περιβάλλον,η άσκηση,η κληρονομικότητα,το άγχος και το στρες.
– Για να ετοιμάσουμε υγιεινά γεύματα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο,να έχουμε καθαρό μυαλό,να έχουμε ηρεμία
να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και
να μην απογοητευόμαστε εύκολα διότι αλλιώς δεν θα είναι δύσκολο να ξεφύγουμε προς εύκολες και καταστροφικές λύσεις όπως τα πρόχειρα και έτοιμα φαγητά...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

τζελ από τα φύλλα αλόης

ας παρακολουθήσουμε ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο που μας δείχνει πως παίρνουμε (εξάγουμε) το τζελ από τα φύλλα αλόης
το τζελ της Aloe vera είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του και χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία εγκαυμάτων
έχει, επίσης, και άλλες λιγότερο γνωστές χρήσεις, όπως η μείωση της οδοντικής πλάκας, η θεραπεία των πληγές, μειώνει ακόμα και τη δυσκοιλιότητα...

το ζελέ της αλόης μπορεί να κρατήσει για περίπου μια εβδομάδα. μέσα σε ένα σφραγισμένο γυάλινο βάζο, το οποίο έχουμε πάντα στο ψυγείο και
είναι αυτονόητο ότι συλλέγουμε τη γέλη της αλόης όταν τη χρειαζόμαστε
αναφορές και πηγές:

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πρωτεΐνες και οι καλύτερες μη ζωικές πηγές τους

Πρωτεΐνες και οι μη ζωικές πηγές τους
Οι πρωτεΐνες είναι μικρομόρια.
Τα πιο διαδεδομένα μικρομόρια του σώματός μας και τα πιο πολυδιάστατα, τόσο στη μορφή όσο και στη λειτουργία τους.
Η λέξη είναι ελληνική από τη λέξη «πρώτα».- Ας θυμηθούμε εδώ και το άρθρο μου:«Πρωτεΐνη -Βασικά θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε με την τροφή» 
Πρωτεΐνη – αυτό που είναι πρωταρχικής σημασίας, και η πρώτη πρωτεϊνική δομή  ανακαλύφτηκε το 1958 από τον Max Perutz, ο οποίος για αυτή του την ανακάλυψη βραβεύτηκε με το βραβείο νόμπελ.
Οι πρωτεΐνες λοιπόν είναι είτε δομικά συστατικά του κυττάρου, είτε συνεργούν σε κάποια από τις πάμπολλες λειτουργίες του.
Είναι δηλαδή δομικά και λειτουργικά συστατικά των οργανισμών.
Όποιες λειτουργίες παρατηρούμε στους οργανισμούς γίνονται χάρη σε αυτές
και είναι απαραίτητες οι πρωτεΐνες :
-στη διακυτταρική επικοινωνία
-στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
-στον κυτταρικό κύκλο....
read more:https://botanologia.gr/prote-nes-kai-oi-kalyteres-mi-zoikes-piges-toys/