Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το θυμάρι και οι φωτογραφίες του για να το αναγνωρίζουμε

Thymus vulgaris το γνωστό μας θυμάρι ή
θύμον ή θύμος ή
σμάρι ή χαμοθρούμπι ή γαϊδουρόθυμος
Thymus serpyllum το Άγριο θυμάρι ή έρπυλλος
Θύμος ο κοινός,
φινοκάλι ή μελιτσίνι
Και ενώ ξεκίνησε από την Ελλάδα για να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο, στην Ελλάδα δεν το χρησιμοποιούμε και πάρα πολύ.
Νοστιμίζουμε την φέτα μας ή αλλά τυριά,
το προσθέτουμε στα βραστά λαχανικά μας,
στις πίτες...