Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αντιοξειδωτικό ξανανιώνει τα αιμοφόρα αγγεία μέσα σε έξι εβδομάδες

Οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν ένα νέο αντιοξειδωτικό που στοχεύει ειδικά στις κυτταρικές δυνάμεις ή στα μιτοχόνδρια, παρατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία τους να ξανανιώνουν 15 με 20 χρόνια μέσα σε έξι εβδομάδες, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Boulder-University of Colorado Boulder.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Hypertension-Association journal Hypertension – της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας , προσθέτει ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων , τα οποία υποδηλώνουν ότι συμπληρώματα διατροφής φαρμακευτικής ποιότητας ή συνταγογραφούμενα συμπληρώματα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Το ενδιαφέρον αναζωογονείται από την ιδέα ότι τα από του στόματος αντιοξειδωτικά , τα οποία έχουν απορριφθεί σε μεγάλο βαθμό ως αναποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια , θα μπορούσαν να αποκομίσουν μετρήσιμα οφέλη για την υγεία εάν είναι στοχευμένα , λένε οι συγγραφείς.
“Αυτή είναι η πρώτη κλινική δοκιμή για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος ενός μιτοχονδριακού ειδικού αντιοξειδωτικού στην αγγειακή λειτουργία στους ανθρώπους”,