Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τα κεράσια και οι διουρητικές ιδιότητες των μίσχων τους

Κεράσια –είναι μικρά, στρόγγυλα, βαθυκόκκινα, γλυκά, χυμώδη με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Α,
βιταμίνης C, σιδήρου και μελατονίνης.
Κεράσια, ένα από τα τόσα πολύτιμα μικρά φρούτα του καλοκαιριού μας.
Και πίσω από το μικρό τους μέγεθος κρύβουν πολλές-πολλές σπουδαίες ιδιότητες και δράσεις.
Μέσα στις πολλές είναι και η μείωση της σωματικής και πνευματικής μας κόπωσης και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας
Τα μεταλλικά άλατα που περιέχουν τα κεράσια αυξάνουν τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού μας και παράλληλα λαμβάνουν μέρος στην παραγωγή ενέργειας του οργανισμού μας.
Οι ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες με περίσσια κερασιών είναι ένα πλήρες θρεπτικών συστατικών πιάτο, ειδικά για τα παιδιά μας σε περιόδους μαθητικών εξετάσεων που χρειάζονται νηφαλιότητα και ενεργητικότητα.
Και λίγο πριν να πάμε για ύπνο, μετά από μια κουραστική μέρα, οι επιστήμονες από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών- School of Biological Sciences- του Πανεπιστημίου Northumbria μας προτείνουν το χυμό κερασιών...

Ριγανέλαιο, ένα ισχυρότατο αντιβακτηριακό και αντισηπτικό λάδι

Ριγανέλαιο – ένα αντιβακτηριακό και αντισηπτικό λάδι με ισχυρότατη βακτηριοκτόνο δράση
Η αντοχή πολλών μικροβίων στα περισσότερα συμβατικά αντιβιοτικά είναι πια ένα κλινικό πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Οι λοιμώξεις που οφείλονται σε ανθεκτικούς σε πολλαπλά φάρμακα μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια που παράγουν β-λακταμάσες εκτεταμένου φάσματος (ESBL) μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλά προβλήματα, καθιστώντας τις θεραπευτικές προτάσεις και αποφάσεις πολύ πιο δύσκολες.
Οι ισχυρές θεραπευτικές ενώσεις βοτάνων όπως η ρίγανη και το θυμάρι έχουν προταθεί ως πιθανές αντιμικροβιακές εναλλακτικές λύσεις
Η ρίγανη- Origanum vulgare hirtum Greek Oregano- είναι είναι από τα ισχυρότερα βότανα που μας έχει χαρίσει η φύση με ισχυρές αντιβακτηριακές,
ισχυρές αντιϊικές
αποχρεμπτικές
αντιμυκητιασικές...