Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Βότανα και τρόποι χρήσης:Πως παρασκευάζουμε σιρόπια με βάμματα βοτάνων

Σιρόπια με βάμματα βοτάνων
Εκτός από τα σιρόπια με αφεψήματα και εγχύματα βοτάνων μπορούμε να παρασκευάσουμε και σιρόπια από βάμματα βοτάνων
Ας δούμε πως:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε – δεν βράζουμε , απλά ζεσταίνουμε – 500 gr μελιού με 250 ml νερού καιανακατεύουμε σιγανά-σιγανά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και το μείγμα μας να πάρει την υφή του σιροπιού – να γίνει ελαφρά παχύρρευστο.
Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει , ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το βάμμα του βοτάνου που έχουμε επιλέξει
Η αναλογία πρέπει να είναι τρία μέρη σιροπιού και ένα μέρος βάμματοςΜόλις τελειώσουμε την διαδικασία , προχωράμε στην εμφιάλωση όπως αναφέρω στο άρθρο «Βότανα και τρόποι χρήσεις : Σιρόπια»
Τα σιρόπια είναι μιά παραδοσιακή μέθοδος χρησιμοποίησης των εγχυμάτων,των αφεψημάτων ή κάποιου βάμματος βοτάνου , πιο εύγευστο , ιδανικά για τα παιδιά μας ή γιαένα πολύ πικρό βότανο.
Ένα σιρόπι βοτάνων μας προσφέρει τη δύναμη του βοτάνου πολλαπλασιασμένη.
Οι γλυκαντικές ουσίες εκτός του ότι....