Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Το αλεύρι από μοσχοσίταρο, και τι μας λέει ο Διοσκουρίδης

Το αλεύρι από μοσχοσίταρο έχει ιδιότητες μαλακτικές…
Το εκ της τήλεως άλευρον δύναμιν έχει μαλακτικήν
Τήλις
τριγωνέλλα
μοσχοσίταρο
~. το αλεύρι από μοσχοσίταρο  συνεχίζει ο αρχαίος σοφός – όταν γίνεται κατάπλασμα βρασμένο και λιωμένο με μελόνερο, κάνει καλό στις φλεγμονές τις εσωτερικές και εξωτερικές, ενώ αν γίνει κατάπλασμα λιωμένο με σόδα και ξύδι, συστέλλει τη σπλήνα
~. το αφέψημά του γίνεται ατμόλουτρο των γυναικολογικών προβλημάτων που οφείλονται σε φλεγμονή ή κλείσιμο (μύσιν-στο πρωτότυπο)
~. το αλεύρι από μοσχοσίταρο αναμεμιγμένο με μέλι και αλεύρι ελληνικού κουκιού (ο Διοσκουρίδης αναφέρει και το Αιγυπτιακό ή Ποντιακό κουκί) διαλύει τους δοθιήνες...

read more:https://botanologia.gr/to-aleyri-apo-moschositaro-kai-ti-mas-leei-o-dioskoyridis/