Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το σκόρδο μας προστατεύσει και από την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου

Οι ερευνητές από το King s College του Λονδίνου και από το Πανεπιστημίου της East Anglia σε έρευνές τους παρατήρησαν πως οι γυναίκες που η διατροφή τους είναι πλούσια σε λαχανικά του γένους allium όπως σκόρδα,
κρεμμύδια και πράσα έχουν χαμηλότερα επίπεδα οστεοαρθρίτιδας του ισχίου.
Η συγκεκριμένη έρευνα μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες και τις επιρροές που αυτές έχουν στην ανάπτυξη και στην πρόληψη μιας πάθησης.
Μελέτησε 1000 υγιείς δίδυμες γυναίκες εκ των οποίων πολλές δεν είχαν καμία πάθηση.
Η αξιολόγηση ήταν λεπτομερής.
Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αρχή ότι η διατροφή έχει άμεσες επιπτώσεις στον οργανισμό μας.
Οι επιπτώσεις αυτές είναι θετικές όταν στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες έχουμε εντάξει τα λαχανικά, τα βότανα και τα φρούτα όλων των ομάδων και των γενών.
Με την σωστή διατροφή ο οργανισμός μας προστατεύεται και οι ασθένειες δεν έχουν δίοδο...