Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ζυμαρικά all’ Arrabbiata, ένα τέλειο πιάτο από παλιά

Ζυμαρικά all’ Arrabbiata – Ριγκατόνι, ή πέννες ή σπαγγέτι ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάμε.
Μιά συνταγή, της οποίας η απλότητα των υλικών της πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον, όπως και το λαχταριστό αποτέλεσμα!
Pasta all’arrabbiata και θα μπορούμε να την πούμε στη δική μας γλώσσα τα “θυμωμένα ζυμαρικά”, έτσι κόκκινα και καυτερά που είναι και που κόκκινο σαν θυμωμένο γίνεται το πρόσωπο μας με την πρώτη πιρουνιά πριν παραδοθεί στην απαράμιλλη και θεϊκή τους γεύση!
Η πάστα ντομάτας και οι καυτερές πιπεριές που έχουν μαγειρευτεί “γοητευτικά” μέσα στο “μαγικά” σοταρισμένο σκόρδο “αγκαλιάζουν” τα ζυμαρικά μας και αποθεώνονται όταν προστίθεται ,σαν τελευταία πινελιά, το λαχταριστό κεφαλοτύρι.
Η πιπεριά μας μπορεί να είναι σε σκόνη αλλά η γεύση με αποξηραμένη ή φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά είναι σκέτη απόλαυση!*
Και επειδή η καυτερές πιπεριές είναι πολύ ισχυρές, η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από τις προσωπικές μας προτιμήσεις και την εξοικείωσή μας με αυτές...