Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

μια χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή μας λέει η γενετίστρια Cynthia Kenyon

Η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Cynthia Kenyon λέει ότι το «κλειδί» που ανοίγει την πόρτα της μακροζωίας και της ευζωίας είναι η μείωση των υδατανθράκων από τη διατροφή, ακόμη και η πλήρης αποχή από αυτούς εάν είναι δυνατόν

Υπάρχει ένας περίεργος  διχασμός  ανάμεσα  του τι λέγεται για τη χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα και ποια είναι η πραγματικότητα.
H εργασία όμως της καθηγήτριας της βιοχημείας και βιοφυσικής  Cynthia Kenyon μας λέει πως
το μυστικό για μια μακρά αλλά συγχρόνως υγιή ζωή είναι μιά διατροφή χωρίς υδατάνθρακες.
Όπως αναφέρει λοιπόν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο  Cynthia Kenyon το «κλειδί» που ανοίγει την πόρτα της μακροζωίας αφορά τη μείωση των υδατανθράκων στη διατροφή, ακόμη και την πλήρη αποχή από αυτούς, εάν είναι δυνατόν.
Η dr Cynthia Kenyon , η οποία σύμφωνα με πολλούς ειδικούς θα έπρεπε να κερδίσει το βραβείο Νόμπελ για την έρευνά της πάνω στη γήρανση, ανακάλυψε ότι οι υδατάνθρακες που καταναλώνουμε καθημερινά- όπως οι  πατάτες, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα μπισκότα , τα γλυκά , τα κέικ - επιδρούν σε δύο σημαντικά γονίδια τα οποία "κυβερνούν" την καλή φυσική μας κατάσταση και τη μακροζωία μας.
Η ανακάλυψη για πρώτη φορά έγινε μετά από πειράματα σε γεωσκώληκες και ιδιαιτέρως στον C. elegans που αποτελεί ένα γνωστό μοντέλο μελέτης για τους ερευνητές και τους μελετητές που ασχολούνται με τη γήρανση. 
Παρεμβαίνοντας σε γονίδια του σκώληκα η γενετίστρια κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής του και βέβαια η μακροζωία έδειξε να συνδέεται άμεσα και με υγεία του , όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες η δρ Cynthia Kenyon κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Wellcome Collection στο Λονδίνο. 
Η dr Cynthia Kenyon συστήνει μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ειδικά σχεδιασμένη για να ελαχιστοποιεί την έκκριση ινσουλίνης. 
Η καθηγήτρια εξήγησε στην ομιλία της ότι η μείωση της λειτουργίας ενός και μόνο γονιδίου μέσω παρέμβασης των επιστημόνων διπλασίασε αρχικώς τον χρόνο ζωής των σκωλήκων.
«Αντί να πεθάνουν στις 20 ημέρες όπως είναι το φυσιολογικό, έζησαν περισσότερες από 40 ημέρες και μάλιστα οι σκώληκες έμοιαζαν και συμπεριφέρονταν ως νεαροί. 
Εάν μπορούσαμε να κάνουμε μια αντιστοιχία με τον άνθρωπο ήταν σαν να νόμιζε κάποιος ότι έβλεπε έναν 30χρονο και ανακάλυπτε ότι ήταν στην πραγματικότητα 60χρονος».
Με πιο εξελιγμένη γενετική παρέμβαση η δρ Cynthia Kenyon έχει καταφέρει να κάνει κάποιους σκώληκες να ζουν έως και 144 ημέρες , οι οποίες αντιστοιχούν σε 450 ανθρώπινα χρόνια! 
Τα αποτελέσματα αυτά επαναλήφθηκαν από ειδικούς και σε άλλα είδη.
 Όπως φάνηκε από περαιτέρω πειράματα τα γονίδια που ελέγχουν τη μακροζωία στους σκώληκες είναι τα ίδια και στους αρουραίους και στα ποντίκια , πιθανότατα στους πιθήκους και, σύμφωνα με ενδείξεις , και στον άνθρωπο. 
Οι μελέτες της dr Cynthia Kenyon δείχνουν ότι το μυστικό που κρύβεται πίσω από τη δράση των γονιδίων της μακροζωίας είναι η μείωση των υδατανθράκων στη διατροφή.
Και αυτό διότι το ένα από τα δύο κύρια γονίδια το οποίο επιδρά στο προσδόκιμο ζωής ελέγχει την παραγωγή ινσουλίνης και οι υδατάνθρακες οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης από τον οργανισμό.
 Όσο πιο πολλούς υδατάνθρακες καταναλώνει ένα άτομο τόσο περισσότερη δράση έχει το συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο με τη σειρά του δεν ενεργοποιεί ένα δεύτερο γονίδιο το οποίο αποτελεί το "ελιξίριο" της ζωής. 
Το δεύτερο γονίδιο το "ελιξίριο" φαίνεται να φέρει όλα τα οφέλη κατά της γήρανσης - το ίδιο το όνομα του είναι DAF 16, αλλά γρήγορα μετονομάστηκε σε «Sweet Sixteen» επειδή επανέφερε τη νεότητα στα σκουλήκια
"Στέλνει οδηγίες σε μια ολόκληρη σειρά γονιδίων", λέει ο καθηγητής Kenyon.
Το γονίδιο Sweet Sixteen ενισχύει τις ενώσεις που εξασφαλίζουν ότι οι πρωτεΐνες του δέρματος και των μυών διατηρούνται σωστά, το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται πιο ενεργό για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και τα γονίδια τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν καρκίνους αποτρέπονται.
Πάντως άλλοι ειδικοί τονίζουν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να καταλήξουμε στο εάν στον άνθρωπο οι υδατάνθρακες στερούν χρόνια ζωής. 
πηγές πληροφόρησης:
https://sydney.edu.au/news-opinion/news/2018/11/21/low-protein-high-carb-diet-shows-promise-for-healthy-brain-agein.html
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=363588
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1323758/Can-cutting-Carbohydrates-diet-make-live-longer.html
https://www.mcb.harvard.edu/mcb/news/news-detail/3556/cynthia-kenyon-to-deliver-2012-paul-doty-lecture/
http://livinlavidalowcarb.com/blog/geneticist-cynthia-kenyon-eat-a-low-carb-diet-to-live-longer-and-healthier/9270
thalia

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Βιταμίνη D-και ας γνωρίσουμε τέσσερις πηγές της εκτός από τον ήλιο

Βιταμίνη D-
Η βιταμίνη του ήλιου
Μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συνθέτεται στον οργανισμό μας κυρίως όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας αλλά προσλαμβάνεται και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών.
Η βιταμίνη D συμπεριφέρεται πιο πολύ σαν ορμόνη παρά σαν βιταμίνη και έχει άμεση δράση στα γονίδια μας και σύμφωνα με πάρα πολλούς ερευνητές η σημαντικότερη αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας είναι να εκθέτουμε όλο μας το σώμα δέκα με δεκαπέντε λεπτά την ημέρα στο φως του ήλιου....
Επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων μας, είναι από τους πολυτιμότερους συμμάχους της  υγείας μας,συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των οστών μας,στην προαγωγή της υγείας του σκελετού μας,είναι ο κύριος ρυθμιστής της απορρόφησης του ασβεστίου και το φωσφόρου και διευκολύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος....
read more:https://botanologia.gr/vitamini-d-as-gnorisoyme-tesseris-piges-tis-ektos-apo-ton-ilio/
ncbi.nlm.nih.gov

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πονοκέφαλος – Η κατανάλωση ζάχαρης είναι μια από τις αιτίες του

Πονοκέφαλος – η κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους.
Οι γρήγορες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που προκαλούνται από την κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης ή πολύ λίγης ζάχαρης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν πονοκεφάλους
Τα τρόφιμα και τα συστατικά τους πάρα πολλές φορές είναι υπεύθυνα για το 50% των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
Αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κρυμμένη ζάχαρη που περιέχουν.
Οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναφέρει ότι η αιτία των πονοκεφάλων είναι συχνά πολύπλοκη και περίπλοκη αλλά η κατανάλωση ζάχαρης,
που τις περισσότερες φορές είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους,είναι και ο μόνος του οποίου έχουμε τον έλεγχο,είναι στο χέρι μας με λίγα λόγια να εξοβελίσουμε την ζάχαρη από την ζωή μας και το πιάτο μας.
Η ζάχαρη όπου και αν περιέχεται,στα τυποποιημένα τρόφιμα,στις παντός είδους σάλτσες,στα αλλαντικά,στα τουρσιά,
στα γλυκά,σαν το πιο όξινο των τροφίμων είναι η καταστροφή του οργανισμού και όπως είναι γνωστό από πάρα πολλές έρευνες τα όξινα τρόφιμα είναι από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες του οργανισμού και η αιτία πληθώρας ασθενειών...

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Stefano Mancuso: Οι ρίζες της νοημοσύνης των φυτών

Λοιπόν, η ιστορία ότι τα φυτά είναι κάποιοι οργανισμοί χαμηλού επιπέδου επισημοποιήθηκε εδώ και αιώνες από τον Αριστοτέλη, ο οποίος στο "Περί Ψυχής" -ένα βιβλίο με πολύ μεγάλη επιρροή για το Δυτικό πολιτισμό - έγραψε ότι τα φυτά είναι στο μεταίχμιο μεταξύ έμβιου και άβιου.
Σήμερα ο Ιταλός βοτανολόγος Stefano Mancuso επισημαίνει πως-
Τα φυτά συμπεριφέρονται με κάποιους παράξενα έξυπνους τρόπους:
Καταπολεμούν κάποια επικίνδυνα για αυτά έντομα και ζωύφια, αλλά μεγιστοποιούν και τις ευκαιρίες τους για φαγητό...
Αλλά μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουν πραγματικά μια μορφή νοημοσύνης; Stefano Mancuso παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο Stefano Mancuso είναι ιδρυτής της μελέτης της φυτικής νευροβιολογίας, η οποία διερευνά τη σηματοδότηση και την επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα της βιολογικής οργάνωσης, από τα μόρια και τα κύτταρα μέχρι τις οικολογικές κοινότητες.
Stefano Mancuso

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τα είκοσι και κάτι απίστευτα οφέλη για την υγεία μας των Capsicum

Capsicum – Τα οφέλη για την υγεία μας της πιπεριάς
Προσθέτω μια καινούργια κατηγορία που αφορά τα βότανά μας:
Τα οφέλη τους – και ξεκινώ με την μεγάλη οικογένεια της πιπεριάς.
Η πιπεριά ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Solanoideae, της φυλής των Capsiceae και του γένους των Capsicum.
Στο γένος Capsicum ανήκουν όλες οι πιπεριές που γνωρίζουμε και οι οποίες κατακλύζονται από ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά τα capsaicinoids – καψαϊκινοειδή* με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Οι κυρίαρχες μορφές των Capsicum, τα οποία είναι περισσότερα από είκοσι, είναι η καψαϊκίνη-Capsaicin και η διϋδροκαψαϊκίνη-dihydrocapsaicin, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% -90% των καψαϊκινοειδών, οι υπόλοιπες υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες.
Το πραγματικό ποσοστό καψαϊκινοειδών ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία της πιπεριάς και τη μέθοδο εκχύλισης, η δε ιδιαιτερότητα των διαφορετικών πιπεριών εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη
Καψαϊκίνη-Capsaicin το κυρίαρχο και ισχυρότερο συστατικό...

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
Η Vivien Leigh- Βίβιαν Λι η διασημότερη ηθοποιός στον κόσμο είχε πει κάποτε πως δεν υπάρχουν μη όμορφες γυναίκες – υπάρχουν μόνο γυναίκες που δεν ξέρουν ότι είναι όμορφες!
Και ο Θεόφραστος, ο μεγάλος σοφός, είχε πει μονολεκτικά όπως μόνο αυτός μπορούμε να πει “Ομορφιά, άφωνη ευγλωττία”
Όπως όμως όλα σε αυτόν τον πλανήτη έτσι και η ομορφιά μας χρειάζεται την προσοχή μας και τη φροντίδα μας!
Απλά πράγματα!
Μάσκες ομορφιάς!
Οι μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας όταν εφαρμόζονται δυό με τρεις φορές την εβδομάδα βελτιώνουν σημαντικά τη συνολική υγεία της επιδερμίδας μας.
Είναι ευεργετικές,
τονωτικές,
προλαμβάνουν τις ρυτίδες...

Graham Hill: Χορτοφάγος τις εργάσιμες ημέρες

Πριν από ένα περίπου χρόνο, αναρωτήθηκα: Αφού ξέρω όσα ξέρω, γιατί δεν είμαι χορτοφάγος;"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Έτσι κι αλλιώς κόβοντας πέντε ημέρες την εβδομάδα μειώνεις κατά 70% την κατανάλωσή σου σε κρέας.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η μνήμη μας, τα αμύγδαλα και οι σταφίδες!

Δύο τροφές που είναι ιδανικές για την ενίσχυσή της μνήμης μας είναι
τα αμύγδαλα και
οι σταφίδες.
Μία χούφτα αμύγδαλα και μια χούφτα σταφίδες κάθε πρωί είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσης της μνήμης μας ενώ παράλληλα θα παρατηρήσουμε να βελτιώνονται
η ενέργεια και η ενεργητικότητά σας!
Και βέβαια τα αμύγδαλα εκτός του ότι ενισχύουν τη μνήμη μας,μας χαρίζουν και πολύτιμα ιχνοστοιχεία και μέταλλα,πολύτιμα για τον οργανισμό μας και μάλιστα σε υψηλές ποσότητες.
Τα αμύγδαλα  είναι ξηροί καρποί με σχεδόν μηδενική χοληστερόλη και νάτριο,άριστη πηγή ριβοφλαβίνης, μαγνησίου και μαγγανίου, και μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε -Alpha Tocopherol
Πιο αναλυτικά μια χούφτα αμύγδαλα 100gr περιέχουν....

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Guitare classique - Pepe Romero - Suite Andaluza - N°1 - .avi

ας ακούσουμε το μεγάλο Ισπανό κιθαρίστα  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

σύμφυτο για αιμορραγία των πνευμόνων ή οποιουδήποτε άλλου μέρους

                                 σύμφυτο το φαρμακευτικό -Symphytum officinale
                           ένα από τα ισχυρότερα επουλωτικά και αναπλαστικά βότανα
πηγές:
Elementary Course In Herbology-Shook Edward E. DC., ND. – Μάθημα 10 
                                                         ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dr. Shook
 "Οι σοβαροί μαθητές που πλήρωσαν όλη τη τιμή για τα αρχικά μαθήματα βοτανολογίας, μόνο για την παρακάτω φόρμουλα και τις πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το μάθημα, θα αποκτήσουν περισσότερα για τα λεφτά τους, στην πραγματική γνώση της θεραπευτικής τέχνης, από ότι θα αποκτούσαν από οποιαδήποτε «ιατρικά σεμινάρια»
Οι αμέτρητες χιλιάδες που υποφέρουν και πεθαίνουν πρόωρα θα είχαν σωθεί και για αυτό,
αυτή η γνώση είναι πέρα από κάθε τιμή – όσο ανεκτίμητη είναι η ίδια η ζωή"
                                                     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Φόρμουλα - Πηχτή φυσική κόλλα από ρίζα σύμφυτου για φαρμακευτική χρήση
 (2 oz) - 57 γραμμάρια ρίζα σύμφυτου κομμένη
(1 quart) - 946 γραμμάρια αποσταγμένο νερό
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοποθέτησε τη ρίζα μέσα στο νερό και αφήστε τη να μείνει για 12 ώρες. Βάλτε να βράσει, καλύψτε το και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Σουρώστε το με ένα ανοξείδωτο σουρωτήρι και μετά στύψτε το υγρό μέσα από ένα βαμβακερό ή λινό ύφασμα με πίεση.
Επιστρέψτε το υγρό στη κατσαρόλα και προσθέστε:
(6 ozs) - 170 γραμμάρια μέλι και
(2 ozs) - 57 γραμμάρια γλυκερίνη
Σιγοβράστε το για 5 λεπτά . Αφήστε το να κρυώσει και τοποθετήστε το σε μπουκάλια με μεγάλο στόμιο και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος.
Δόση: Για κρυολογήματα, κρυώματα, ερεθισμένο λαιμό, ελαφριά αιμορραγία:
1 ποτήρι του κρασιού κάθε ώρα μέχρι οι ιστοί να θεραπευτούν και να σταματήσει ο βήχας.
Για αιμορραγία των πνευμόνων: 
1 ποτήρι του τσαγιού πινόμενο αργά, μία μπουκιά γεμάτη κάθε φορά, κάνοντας ένα λεπτό για κάθε μπουκιά, μέχρι να τελειώσει η κούπα. Μετά ξεκουραστείτε μία ώρα και επαναλάβετε μέχρι όλοι οι πόνοι να φύγουν και το αίμα να μην φαίνεται στο φλέγμα. Συνήθως ο ασθενής θα κοιμηθεί και θα αναπνέει πολύ καλύτερα. Όταν ο ασθενής ξυπνήσει, συνεχίστε με την ίδια δόση για άλλες 2 ώρες και μετά αφού εφαρμοστεί κάθε 3 ώρες.
Αυτή είναι η πιο θαυματουργή θεραπεία για αιμορραγία των πνευμόνων ή οποιουδήποτε άλλου μέρους. Έχει σώσει εκατοντάδες ζωές και τους επανέφερε την υγεία τους ακόμα και όταν αυτοί είχαν αφεθεί να πεθάνουν.
Ειδική σημείωση: 
Όσο η θεραπεία θα εφαρμόζεται καμία τροφή δεν πρέπει να δοθεί στον ασθενή για το λιγότερο 12 ώρες, για να επιτρέψει στο πηχτό υγρό του σύμφυτου να εισχωρήσει στο αίμα και στα πνευμόνια χωρίς καμία άλλη παρεμπόδιση ή απώλεια ενέργειας. Είναι από μόνο του πολύ θρεπτικό και λόγο αυτού δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα να κερδηθεί προσθέτοντας τροφή κατά την διάρκεια της θεραπείας. Εάν υπάρχει πολύ εξάντληση από το βήξιμο λίγο καλά διαλυμένο μπράντι θα βοηθήσει την καρδιά να συνεχίσει και θα ηρεμήσει τον ασθενή να κοιμηθεί.
Για τα παιδιά φυσικά η δόση είναι μικρότερη σύμφωνα με την ηλικία και την κατάσταση, αλλά λόγου του ότι είναι αρκετά ακίνδυνο, η δόση μπορεί να αυξηθεί με ασφάλεια κατά επιθυμία.
Για εξωτερικές χρήσεις
Για πληγές, καψίματα, μελανιές, διάφορα έλκη και άλλα, το μέρος πρέπει πρώτα να καλυφθεί με αγνό ελαιόλαδο για να εμποδίσει το κόλλημα. Μετά εμποτίστε ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα με το πηχτό υγρό του σύμφυτου και εφαρμόστε το στις επηρεασμένες περιοχές. Καλύψτε με κέρινο χαρτί και μετά πάλι με ένα επίδεσμο και αφήστε το πάνω μέχρι σχεδόν να στεγνώσει, όταν η όλη η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί με μία νέα εφαρμογή.
~~~~~~~~~~
Εάν υπάρχει πολύ πύον, αντί να χρησιμοποιήσετε σκέτο αγνό ελαιόλαδο, χρησιμοποιήστε λάδι σκόρδου. Αυτό θα εμποδίσει ή θα σταματήσει την αποσύνθεση των κυττάρων και τη δημιουργία πύου και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μία κουταλιά του τσαγιού ή περισσότερο από λάδι σκόρδου θα πρέπει να λαμβάνεται και εσωτερικώς. Η μόλυνση κατά συνέπεια γίνεται αδύνατη και η διαδικασία της ανάρρωσης επιτυγχάνεται.
Πηγή: Elementary Course In Herbology-Shook Edward E. DC., ND. – Μάθημα 10 
Το βιβλίο του Dr. Shook έχει προστεθεί στην ελεύθερη βιβλιοθήκη της σελίδας από πέρσι στα δωρεάν βιβλία για παρασκευή και χρήση βοτάνων.
Σημείωση: 1 Oz = 28.35 γραμμάρια 1 Quart = 946.35 γραμμάρια
προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν λαμβάνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα, βότανα ακόμα και συμπληρώματα.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
προσοχή 
Την σήμερον ημέρα σε πολλές χώρες η ρίζα του σύμφυτου έχει ανακηρυχτεί τοξική για εσωτερική χρήση και επιτρέπονται μόνο τα φύλλα του σύμφυτου.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
thalia