Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

tips υγείας και ευζωίας για όμορφο πρόσωπο και υγιές σώμα

Έξυπνα tips υγείας και ομορφιάς
Ο χειμώνα και για φέτος πέρασε και βαδίζουμε αισίως προς το καλοκαίρι.
Η επιδερμίδα μας λόγο του κρύου και των πολλών ωρών σε εσωτερικούς χώρους έχει χάσει τη ζωηράδα της έχει ταλαιπωρηθεί  και εξασθενίσει
Ας της προσφέρουμε τη βοήθειά μας με tips υγείας και ευζωίας αλλά και αναζωογονητικές, τονωτικές και καταπραϋντικές μάσκες που θα ετοιμάσουμε με αγνά υλικά και προϊόντα που συνήθως έχουμε στο σπίτι μας.
Και ξεκινάμε με μιά μάσκα τόνωσης για το πρόσωπό μας και ένα λάδι ντεμακιγιάζ για τις βλεφαρίδες μας
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε:
1) ένα κουταλάκι μέλι
2) ένα κουταλάκι λάδι ελιάς
3) μισή λιωμένη μπανάνα και
4) ένα μήλο με την φλούδα του τριμμένο.
Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν τα αφήνουμε για λίγα λεπτά της ώρας να ξεκουραστούν ενώ εμείς πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα ουδέτερο σαπούνι.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Janet Echelman:Παίρνοντας τη φαντασία στα σοβαρά.

Η Τζάνετ Έκελμαν βρήκε την αληθινή της φωνή ως καλλιτέχνης όταν έχασε τους πίνακές της...
αυτό την ανάγκασε να κοιτάξει ένα ανορθόδοξο νέο υλικό για τέχνη...
tώρα φτιάχνει κυματώδη,
ρευστά,
κτιριακού μεγέθους γλυπτά με μια εκπληκτικά φρέσκια πνοή...
dέκα λεπτά αγνής δημιουργικότητας...
~~~~~~~~~~~~~~~

Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα και γιατί


Φρούτα και λαχανικά
Ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και τους χειμερινούς μήνες το σώμα μας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και να διατηρήσει την καλή του υγεία.
“Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη σημασία της καλής διατροφής , όταν πρόκειται για το ανοσοποιητικό μας σύστημα”, –  Karen Ansel, σύμβουλος διατροφής , εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών και συγγραφέας.
Και βέβαια οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά δεν βρίσκονται καλά κρυμμένα σε μυστικά κουτάκια αλλά βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας – στις τροφές που τρώμε.
Η βιταμίνη Α ,
η βιταμίνη Β1 ,
η βιταμίνη Β6 ...

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Σταυρανθή λαχανικά – Τα πολυτιμότατα λαχανικά μας

 
Τα σταυρανθή λαχανικά μας προστατεύουν και από τυχαία έκθεση σε ακτινοβολία μπαίνοντας ασπίδα ανάμεσα στον οργανισμό μας και στη ραδιενέργεια.
” μην ξεχνάμε άλλωστε πόσοι Έλληνες κατάφεραν να ζήσουν στην κατοχή τρώγοντας σταφίδες
μπομπότα
ραδίκια και
λαχανίδες
Λαχανίδες* : ένα από τα σταυρανθή λαχανικά – Cruciferous vegetables – που τις ιδιότητές τους οι ερευνητές , μέσω των αποτελεσμάτων των ερευνών τους , τις έχουν περιγράψει ως «εκπληκτικές»
Αλήθεια θα μπορούσε το ταπεινό μας λάχανο να είναι το κλειδί και για την προστασία των ασθενών από την ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της θεραπείας των καρκίνων;