Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Παντζάρια, ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο λαχανικό για την υγεία μας.

 
Το τεύτλο –sea beet– ο πρόγονος των σύγχρονων καλλιεργημένων τεύτλων-παντζαριών, ευημερούσε κατά μήκος των ακτών σχεδόν όλης της Μεσογείου.
Ο Carl Linnaeus περιέγραψε για πρώτη φορά το Beta vulgaris το 1753 και  στη δεύτερη έκδοση του Species Plantarum το 1762, χώρισε το είδος σε άγριες και καλλιεργούμενες ποικιλίες, δίνοντας το όνομα Beta maritima στην άγρια ​​ποικιλία.
Το παντζάρι είναι μια από τις πολλές ποικιλίες της μεγάλης οικογένειας του Beta vulgaris
Υπέρταση,τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν.
Εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού,το οποίο ποσοστό μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:
-στεφανιαίας νόσου
-εγκεφαλικών επεισοδίων και
-νεφρικής ανεπάρκειας....
read more:https://botanologia.gr/pantzaria-ena-polytimo-kai-anantikatastato-lachaniko-gia-tin-ygeia-mas/