Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η χοληστερίνη, το γκρέιπφρουτ και οι αλληλεπιδράσεις του με κάποια φάρμακα

Και έτσι έγινε η πρώτη γνωριμία με το θαυμάσιο γκρέιπφρουτ με το πλήθος των ιδιοτήτων.
Το γκρέιπφρουτ ή grapefruit, είναι οπωροφόρο δέντρο της τάξης των Sapindales, της οικογένειας των Rutaceae – εσπεριδοειδών και του γένους Citrus και καλλιεργείται για τον ομώνυμο καρπό του.
Η γενετική προέλευση του γκρέιπφρουτ είναι ένα υβριδικό μείγμα.
Ένας πρόγονος του γκρέιπφρουτ ήταν το γλυκό πορτοκάλι-sweet orange- της Τζαμάικας το Citrus sinensis
Ο υβριδικός καρπός, που στη συνέχεια ονομάστηκε “ο απαγορευμένος καρπός” αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1750 από τον Αιδεσιμότατο Griffith Hughes, Ουαλό φυσιοδίφη, κληρικό και συγγραφέα.
Ο Hughes έγραψε “τη Φυσική Ιστορία των Μπαρμπάντος”, η οποία περιελάμβανε την πρώτη περιγραφή του γκρέιπφρουτ επίσης γνωστό ως “απαγορευμένα φρούτο”
Το έργο του επαινέθηκε από τον Carl Linnaeus, τα μετέπειτα όμως χρόνια θεωρήθηκε από κάποιους “επιστημονική απάτη”
Σήμερα, το γκρέιπφρουτ λέγεται ότι είναι ένα από τα “Επτά Θαύματα των Μπαρμπάντος”.
Το γκρέιπφρουτ κατέκτησε τον κόσμο όταν μεταφέρθηκε στη Φλόριντα από τον πρώτο μόνιμο, μη ιθαγενή έποικο στη χερσόνησο της κομητείας Pinellas, Odet Philippe το 1823 και έγινε γνωστό ως Safety Harbor...