Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Πώς να φτιάξουμε τα τέλεια αβγά ποσέ - poached eggs

Ο κρόκος των αβγών περιέχει σε ικανοποιητικές  ποσότητες τα  καροτενοειδή lutein και zeaxanthin
Ξέρετε ότι τρώγοντας αυγά μπορούμε να διατηρήσουμε υγιή την όρασή μας μέχρι τα 80 χρόνια μας ,  διότι ο κρόκος των αβγών περιέχει σε ικανοποιητικές  ποσότητες τα  καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη , τα οποία είναι αντιοξειδωτικά υψηλής απορροφήσιμης μορφής;
Μολονότι η συνολική συγκέντρωση των καροτενοειδών σε έναν κρόκο αβγού μπορεί να είναι μέτρια σε σχέση με άλλες πηγές – όπως το σπανάκι – η βιοδιαθεσιμότητα τους είναι πολύ υψηλή.
Τα καροτενοειδή αυτά μειώνουν τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη που είναι συνυφασμένα με τις μεγάλες ηλικίες και που είναι η κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους.
Τα συμπεράσματα των μελετών έδειξαν
1) ότι τρώγοντας έξι αυγά την εβδομάδα για δώδεκα εβδομάδες αυξήθηκαν τα επίπεδα ζεαξανθίνης στο αίμα καθώς και η οπτική πυκνότητα των χρωστικών της ωχρής κηλίδας...

Η μουσική διεγείρει τον εγκέφαλο

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική, χωρίς να το ξέρουν, απελευθερώνουν στον εγκέφαλό τους περισσότερη ντοπαμίνη, την ίδια χημική ουσία στην οποία οφείλεται το αίσθημα ευχαρίστησης που προκαλείται από ένα καλό φαγητό, από τα ναρκωτικά και από τα χρήματα, σύμφωνα με καναδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Νευρολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τη Βαλορί Σαλιμπούρ και τον Ρόμπερτ Ζατόρ, έκαναν πειράματα με οκτώ εθελοντές ακροατές ηλικίας 19 έως 24 ετών.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τις εγκεφαλικές αντιδράσεις των εθελοντών με τομογράφο εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ), ενώ παράλληλα παρακολουθούσαν τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή, την θερμοκρασία και την ηλεκτρική αγωγιμότητα του δέρματος των εθελοντών, την ώρα που εκείνοι άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική.
Διαπιστώθηκε ότι, πριν καν αρχίσει η μουσική, μόνο με την προσμονή της ακρόασης, ο εγκέφαλος των εθελοντών άρχισε να απελευθερώνει ντοπαμίνη, κάτι που όμως δεν συνέβαινε όταν οι εθελοντές άκουγαν ουδέτερη και αδιάφορη γι’ αυτούς μουσική.

Σε επόμενο στάδιο, οι επιστήμονες μελέτησαν τις εγκεφαλικές αντιδράσεις των εθελοντών με λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) και διαπίστωσαν ότι λίγο πριν την ακρόαση της αγαπημένης μουσικής (που ήταν χωρίς λόγια, για να μην επηρεάζονται οι ακροατές από λεκτικούς συνειρμούς), ενεργοποιείτο μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, ο κερκοφόρος πυρήνας, ενώ την ώρα της αποκορύφωσης της απόλαυσης της ακρόασης ενεργοποιείτο μια άλλη περιοχή, ο επικλινής πυρήνας.
Και οι δύο περιοχές βρίσκονται στο λεγόμενο ραβδωτό σώμα του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Γκάρντιαν», η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Nature Neuroscience».

Oίνος θυμίτης και υποχόνδριοι πόνοι σύμφωνα με τον Ιπποκράτη

“θυμίτης· θύμου κεκομμένου καὶ σεσησμένου ρ΄ ἐνδήσας εἰς ὀθόνιον κάθες εἰς γλεύκους κεράμιον. 
ἁρμόζει πρὸς δυσπεψίας,ἀνορεξίας,δυσενεργείας νεύρων,πόνους ὑποχονδρίων,φρίκας χειμερινὰς
καὶ πρὸς ἰοβόλα τὰ ψύχοντα καὶ πήττοντα.” 
Στην παράγραφο αυτή ο Διοσκουρίδης  μας περιγράφει λιτά και κατανοητά την παρασκευή και τη χρήση του θυμαρίσιου οίνου.
Σε ένα πανί μέσα δένουμε εκατό δραχμές (περίπου μισό κιλό σημερινή αντιστοιχία) τριμμένου και κοσκινισμένου θυμαριού.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στον αμφορέα με τον μούστο.
Το θυμαρίσιο οίνο οι γιατροί της Αρχαιότητας τον χρησιμοποιούσαν:
-1) στις δυσπεψίες
-2) στις ανορεξίες
-3) στην κακή λειτουργία των νεύρων...

Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα ,λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες #1

Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα,λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες,οι οποίες προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος εξωγενών αλλά και σε ενδογενών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.
Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης αυτών των βλαβών και  για να το επιτύχουν  αυτό χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους που εξειδικεύονται στην επιδιόρθωση γενετικών βλαβών.
Όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως
ένζυμα
πρωτεΐνες
βιταμίνες
μέταλλα , αυτά (τα κύτταρα) δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Γνωρίζουμε πια ότι όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία ο οργανισμός μας τα λαμβάνει από τις τροφές και έχουμε υποχρέωση να μην του τα στερούμε.
Πολλές φορές ακούμε ότι το τάδε ένζυμο ή η τάδε πρωτεΐνη βοηθούν τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν και πολλές φορές να θεραπεύσουν την τάδε ασθένεια.
Όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν τι γίνεται;
Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά τα θεραπευτικά στοιχεία , που βρίσκονται μέσα στα τρόφιμα και τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από διάφορους παράγοντες και που επιβραδύνουν την γήρανση του οργανισμού μας...