Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Πετιμέζι , ανασκόπηση του θαυμάσιου και εξαίσιου γλυκαντικού

Πετιμέζι το θεσπέσιο 
σταφύλια τα νόστιμα,
τα θρεπτικά,
τα πολύτιμα,
σταφύλια της ποικιλίας των  χρωμάτων και των γεύσεων...
τα συλλέγουμε - τα τρυγάμε - από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο
και χαιρόμαστε
το κρασί τους,
το μούστο τους,
τη μουσταλευριά τους,
τα μουστοκούλουρά τους,
το πετιμέζι τους αλλά και
τα χαιρόμαστε σαν φρούτα,μόνα τους ή σε φρουτοσαλάτες ακόμα και σε υπέροχους φρέσκους χυμούς
αλλά
σε αυτή μου την ανάρτηση θα περιοριστούμε στο πετιμέζι,που σε προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε πως μπορούμε εύκολα να το ετοιμάσουμε,και ας δούμε,αφού το φτιάξαμε, πως το χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σήμερα...
λοιπόν
το παχύρρευστο αυτό ελιξίριο είναι ένα θαύμα που
μας γλυκαίνει,
μας θρέφει...
read more: https://botanologia.gr/petimezi-anaskopisi-toy-thaymasioy-kai-exaisioy-glykantikoy/

Αγριοράδικο για τη χοληστερίνη,τη δυσκοιλιότητα,τη δυσπεψία,και την αποτοξίνωση

Αγριοράδικο –Nα θυμηθούμε πως το χρησιμοποιούμε;
Λοιπόν.
Το αγριοράδικο είναι από τα πολυτιμότερα βότανα αποτοξίνωσης μαζί με την τσουκνίδα!
Εκτός από την υπέροχη σαλάτα με βραστά αγριοράδικα,μπορούμε με όλα τα μέρη του βοτάνου -αποξηραμένα ή μη -να παρασκευάσουμε  αφεψήματα ή εγχύματα.
Ποσότητες για το έγχυμα:
– για ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή και άνθη του βοτάνου
– μπορούμε να πίνουμε ένα φλιτζάνι πριν το φαγητό μας ή πριν τον βραδινό ύπνο
ή
– σαν άριστο αναψυκτικό το καλοκαίρι με την προσθήκη λεμονιού.