Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τα κύτταρά μας θυμούνται την ανθυγιεινή μας διατροφή

Τα σώματά μας χρειάζονται διαφορετικούς τύπους κυττάρων, έτσι ώστε τα γενικά κύτταρα να περάσουν από μια διαδικασία στην οποία γίνονται πολύ εξειδικευμένα για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, επιτρέποντας σε όλα τα μέρη μας να λειτουργήσουν σωστά. 
Νέες εργασίες έχουν δείξει ότι τα πρόδρομα κύτταρα που ειδικεύονται να γίνουν λιποκύτταρα μπορούν να μεταβληθούν ταχέως από περιβαλλοντικούς παράγοντες, συγκεκριμένα, από δύο μόρια που σχετίζονται με πρόσληψη λιπαρών τροφών και τις φλεγμονές.
Σύμφωνα με μια μελέτη, χρειάζονται μόνο 24 ώρες για ένα λεγόμενο πρόδρομο λιπώδες κύτταρο* για να επαναπρογραμματίσει την επιγενετική συνταγή του και να μετεξελιχθεί σε ένα κύτταρο λίπους.
Αυτή η αλλαγή συμβαίνει όταν το κύτταρο έρθει σε επαφή με το παλμιτικό λιπαρό οξύ ή την ορμόνη ΤΝΡ-άλφα.
Αρκετές επιγενετικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ανθρώπινα πρόδρομα κύτταρα θυμούνται κάθε προηγούμενη έκθεσή τους στις όποιες περιβαλλοντές συνθήκες.
Μέχρι τώρα, όμως, κανείς δεν κατάφερε να προσδιορίσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τον επαναπρογραμματισμό των πρόδρομων λιποκυττάρων ή να καθορίσει την ταχύτητα με την οποία προγραμματίζονται τα κύτταρα.
Οι άνθρωποι εκτίθενται σε παλμιτικό άλας μέσω των τροφίμων, ιδίως των τροφίμων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών , συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κρέατος και του φοινικέλαιου .
Ο TNF-α είναι μια φλεγμονώδης ορμόνη που εκκρίνεται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια...
read more:https://botanologia.gr/ta-kyttara-mas-thymoyntai-tin-anthygieini-diatrofi/

Όταν πρόκειται για το κόκκινο λάχανο, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα

 
Κόκκινο λάχανο –
Τα φρούτα,
τα λαχανικά και τα λουλούδια 
με μπλε,μωβ και κόκκινο χρώμα περιέχουν τις περίφημες φυτικές χρωστικές ουσίες “ανθοκυανίνες”

Οι ανθοκυανίνες είναι μια ομάδα φυτοθρεπτικών συστατικών που ανήκουν στην κατηγορία των φλαβονοειδών -μια από τις μεγαλύτερες χημικές κατηγορίες δευτερογενών μεταβολιτών που απαντώνται στο φυτικό βασίλειο-
και
οι επιστήμονες με τις έρευνές τους μαθαίνουν όλο και περισσότερα για αυτές τις ενώσεις και την σπουδαιότητά τους για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μέσα από εργαστηριακές έρευνες και κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι οι ανθοκυανίνες:– μειώνουν την πηκτικότητα των αιμοπεταλίων εμποδίζοντας έτσι τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει...
read more:https://botanologia.gr/otan-prokeitai-gia-to-kokkino-lachano-oso-perissotero-toso-kalytera/