Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αφιερώνω αυτό μου το άρθρο στη σημερινή μέρα που είναι μέρα αφύπνισης για τη νόσο Alzheimer

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ένζυμα που βρίσκονται σε όλες τις ομάδες των τροφών μαζί με τα βότανα βελτιώνουν τη μνήμη και την ψυχική μας υγεία.
Η ψυχική μας υγεία και η μνήμη μας είναι σημαντικά γνωστικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν τη γενική μας υγεία και τα τρόφιμα βοηθούν στην παροχή θρεπτικών συστατικών και άλλων ουσιών που προστατεύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα στα έξι άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών βιώνει γνωστική εξασθένηση.
Μεταξύ αυτών που έχουν νοητική πτώση, το 50% θα διαγνωστεί με άνοια ή Alzheimer, εντός πέντε ετών από την αρχική βλάβη.
Για τον λόγο αυτό, επισημαίνουν, επιβάλλεται να προστατεύουμε τον εγκέφαλό μας με την κατανάλωση κατάλληλων τροφίμων, τα οποία θα μας τροφοδοτούν με τις απαραίτητες βιταμίνες,
μέταλλα,
ένζυμα και ιχνοστοιχεία, ώστε ο εγκέφαλός μας να εκτελεί τις λειτουργίες του...