Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Το σύκο και η ισχυρότατη διατροφική του αξία,

                                  
Το σύκο , αυτό το γλυκύτατο καλοκαιρινό φρούτο , έχει  μιά ισχυρότατη διατροφική αξία,
η οποία προωθεί και διατηρεί την αλκαλικότητα οργανισμού μας
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης αποξηραμένων σύκων είναι η διατήρηση του αλκαλικού περιβάλλοντος του οργανισμού μας.

η επακόλουθη μείωση της οξύτητας και η προστασία του από πλήθος φλεγμονών.
Και η συκοφαντία τη σχέση έχει με το σύκο;
Στην Αρχαία Αθήνα λοιπόν – που τα χρόνια εκείνα αφθονούσαν οι συκιές και τα ελαιόδεντρα σε όλο το λεκανοπέδιο – το σύκο εθεωρείτο ιερό και
ανεκτίμητης αξίας φρούτο.
Οι Αθηναίοι είχαν παρατηρήσει ότι.....