Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Φρουκτόζη – Η διαφορετικές μορφές της και οι επιπτώσεις της στην υγεία μας

Οι επιδράσεις της φρουκτόζης στην ανθρώπινη υγεία έχουν αποτελέσει πηγή πολλών αντιπαραθέσεων. 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα είδη φρουκτόζης στα τρόφιμα, μερικά από τα οποία είναι άκρως ανθυγιεινά.
Η φρουκτόζη είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία που υπάρχει στα φρούτα, στους χυμούς φρούτων, σε ορισμένα λαχανικά και στο μέλι. 
Σε αυτές τις μορφές, η φρουκτόζη μπορεί να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Ωστόσο, η φρουκτόζη αποτελεί συστατικό και του σιροπιού του καλαμποκιού , το οποίο είναι υψηλής περιεκτικότητας σε μεταποιημένη μορφή φρουκτόζης (HFCS), και που οι παρασκευαστές παρασκευάζουν από άμυλο καλαμποκιού και προσθέτουν σε τρόφιμα ανθυγιεινά όπως σόδες και καραμέλες.....