Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Χαμηλή κατανάλωση βιταμίνης Κ είναι επιβλαβής για την καρδιά των εφήβων.

Medical College of Georgia at Augusta University-

Μια μελέτη πάνω σε 766 υγιείς εφήβους  έδειξε ότι εκείνοι που κατανάλωναν τη λιγότερη βιταμίνη Κ1 – την οποία περιέχουν το σπανάκι, λάχανο, το μαρούλι και το ελαιόλαδο – 

είχαν 3,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μεγέθυνσης της αριστερής κοιλίας της καρδιάς. 

H μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition

Η βιταμίνη Κ1 ή φυλλοκινόνη είναι η κυρίαρχη μορφή της βιταμίνης Κ

“Εκείνοι που κατανάλωναν λιγότερα πράσινα λαχανικά και κατεπέκταση λιγότερη βιταμίνη Κ  είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο διόγκωση της καρδιάς” έχει επισημάνει ο Dr. Norman Pollock, βιολόγος ειδικός του σκελετικού συστήματος του Georgia Prevention Institute at the Medical College of Georgia at Augusta University  και ο αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης....