Medical College of Georgia at Augusta University-
Μια μελέτη πάνω σε 766 υγιείς εφήβους έδειξε ότι εκείνοι που κατανάλωναν τη λιγότερη βιταμίνη Κ1 – την οποία περιέχουν το σπανάκι, λάχανο, το μαρούλι και το ελαιόλαδο –
είχαν 3,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μεγέθυνσης της αριστερής κοιλίας της καρδιάς.
H μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition
Η βιταμίνη Κ1 ή φυλλοκινόνη είναι η κυρίαρχη μορφή της βιταμίνης Κ
“Εκείνοι που κατανάλωναν λιγότερα πράσινα λαχανικά και κατεπέκταση λιγότερη βιταμίνη Κ είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο διόγκωση της καρδιάς” έχει επισημάνει ο Dr. Norman Pollock, βιολόγος ειδικός του σκελετικού συστήματος του Georgia Prevention Institute at the Medical College of Georgia at Augusta University και ο αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης....