Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Ζυμαρικά all’ Arrabbiata, ένα τέλειο πιάτο από παλιά

Ζυμαρικά all’ Arrabbiata – Ριγκατόνι, ή πέννες ή σπαγγέτι ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάμε.
Μιά συνταγή, της οποίας η απλότητα των υλικών της πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον, όπως και το λαχταριστό αποτέλεσμα!
Pasta all’arrabbiata και θα μπορούμε να την πούμε στη δική μας γλώσσα τα “θυμωμένα ζυμαρικά”, έτσι κόκκινα και καυτερά που είναι και που κόκκινο σαν θυμωμένο γίνεται το πρόσωπο μας με την πρώτη πιρουνιά πριν παραδοθεί στην απαράμιλλη και θεϊκή τους γεύση!
Η πάστα ντομάτας και οι καυτερές πιπεριές που έχουν μαγειρευτεί “γοητευτικά” μέσα στο “μαγικά” σοταρισμένο σκόρδο “αγκαλιάζουν” τα ζυμαρικά μας και αποθεώνονται όταν προστίθεται ,σαν τελευταία πινελιά, το λαχταριστό κεφαλοτύρι.
Η πιπεριά μας μπορεί να είναι σε σκόνη αλλά η γεύση με αποξηραμένη ή φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά είναι σκέτη απόλαυση!*
Και επειδή η καυτερές πιπεριές είναι πολύ ισχυρές, η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από τις προσωπικές μας προτιμήσεις και την εξοικείωσή μας με αυτές...

Ζεστό λαχταριστό ρόφημα κακάο ή ζεστό ρόφημα σοκολάτα;

Αν υπήρχε ένας διαγωνισμός για το πιο παρήγορο και πιό ισχυρότερο ρόφημα στον κόσμο αυτό σίγουρα θα ήταν το ζεστό κακάο.
Κακάο
– το ζεστό ρόφημά του μας ζεσταίνει το χειμώνα!
– το δροσερό ρόφημά του μας δροσίζει το καλοκαίρι!
– εξωθεί τη νοσταλγική μας ονειροπόληση!
– μας προσφέρει τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι το πράσινο τσάι!
– βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης!
– βελτιώνει την υγεία της καρδιάς μας!
– μας βοηθήσει να σκεφτόμαστε καλύτερα, καθώς τα φλαβονοειδή του αυξάνουν τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στον εγκέφαλο – για τα μεγάλα άτομα η άνοια προκαλείται και από μειωμένη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, έτσι οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και με κακάο –
Το ρόφημα του κακάο, λοιπόν είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαρίσουμε στον οργανισμό μας ένα πλήθος αντιοξειδωτικών, αλλά...