Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Μπαχαρικά με μεγάλη αντιοξειδωτική ικανότητα στην υπηρεσία του οργανισμού μας

Ας δούμε μία περίπτωση:
Τα άτομα που έχουν ζάχαρο γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν το ζάχαρο στο αίμα είναι πάνω από τα κανονικά όρια συντελείται ένα βιοχημικό φαινόμενο που ονομάζεται γλυκοζυλίωση.
Στην αντίδραση αυτή το ζάχαρο ενώνεται με πρωτεΐνες και σχηματίζει τα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης που είναι γνωστά ως AGE -advanced glycation end products-
Οι ενώσεις αυτές διεγείρουν το ανοσολογικό σύστημα προκαλώντας φλεγμονές και βλάβες στους ιστούς, έτσι στο διαβήτη -το χρόνια αυξημένο ζάχαρο στο αίμα- επιδεινώνει το φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης.
Καταλαβαίνουμε πως η ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα και η ακολουθούμενη μείωση της δημιουργίας των ενώσεων AGE, λόγω της μη επιδείνωσης του φαινομένου της γλυκοζυλίωσης, μειώνουν κατά πολύ τον κίνδυνο βλαβών στην καρδία και στα αγγεία -απόφραξη αρτηριών-
Ας δούμε τώρα τη σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τα μπαχαρικά...

Λάδι καρύδας για το δέρμα μας και πως το χρησιμοποιούμε

Σε μελέτες που έχουν γίνει οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μετά το πέρας δύο εβδομάδων συχνής επάλειψης με λάδι καρύδας, της τραχιάς και ξηρής επιδερμίδας των ποδιών των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα,  αυτή είχε αποχτήσει την απαραίτητη ενυδάτωση και η τραχύτητά της είχε ελαττωθεί αισθητά.
Το δέρμα μας και η επιδερμίδα μας – και ναι, όλοι θέλουμε να τη βλέπουμε να λάμπει!
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θέλει να έχει θαμπή,
κουρασμένη,
ταλαιπωρημένη,
χωρίς σφρίγος και γεμάτη προβλήματα επιδερμίδα.
Και βέβαια δεν μιλάω για την μεταβολή της επιδερμίδας μας που πραγματοποιείται με το πέρασμα του χρόνου,
ούτε για την εναπόθεση πάνω της των εμπειριών μας, γιατί μόνο τα αγάλματα δεν αλλάζουν έκφραση και μόνο τα αγάλματα δεν αποκτούν ρυτίδες.
Μιλάω για την προστασία της,
για την φροντίδα της,
για την αγάπη μας σε αυτή!
Λοιπόν, τρόποι φροντίδας...