Οι γιορτές τελείωσαν.
Ένας καινούργιος χρόνος μας επισκέφτηκε και ίσως θα έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας κάποιες κακές συνήθειες, ειδικά διατροφικές, οι οποίες είναι επιβαρυντικές για τον οργανισμό μας και να υιοθετήσουμε υγιείς διατροφικές και όχι μόνο, συνήθεις, οι οποίες θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας και θα μας χαρίσουν ευεξία και ευζωία.
Ας δούμε κάποιες προτάσεις
(1) τρώμε μέρα με τη μέρα που περνάει όλο και περισσότερα οργανικά φρούτα και λαχανικά ειδικά πράσινα.
# τα τρώμε είτε ωμά είτε ελαφρώς βρασμένα στον ατμό, και φρούτα πολλά και διάφορα φρούτα, γιατί τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολλά άτομα, ενώ έχουν κανονικό βάρος, να πάσχουν από διαταραχή πρόσληψης τροφής (ARFID), δηλαδή πάσχουν από ακραίο υποσιτισμό κατά τον οποίο τα επίπεδα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων να είναι πάρα πολύ χαμηλά.
(2) ναι, επιβάλλεται να μασάμε αργά και περισσότερο ώρα
(3) ναι, όταν τρώμε δεν μιλάμε..
''Πήγανον,άνηθον,μάλαθρον βράσον,δος πιείν και ιάται.Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται''
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021
Τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα της ιστοσελίδας μου botanologia.gr για το 2020
Ένας χρόνος δύσκολος πέρασε…
“Αλλά εμείς πηγαίναμε χωρίς να μας εμποδίζει κανείς
Να σκορπάμε και να παίρνουμε χαρά
Από τους βράχους ως τα βουνά μάς οδηγούσε ο Γαλαξίας
Κι όταν έλειπε η θάλασσα ήταν κοντά ο Θεός”…
Γιώργος Σαραντάρης – Έλληνας ποιητής, φιλόσοφος και δοκιμιογράφος της Γενιάς του ’30.
Τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα της ιστοσελίδας μου botanologia.gr που εσείς αναδείξατε, για το 2020
1. Αφέψημα και έγχυμα – ποιες οι διαφορές των δύο ροφημάτων
2. Χαμομηλέλαιο – Πως κάνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα λάδια βοτάνων