Γλυκιές απολαύσεις- ολόφρεσκα φρέσκα φρούτα εποχής "βουτηγμένα" σε λιωμένη σοκολάτα
και θα χρειαστούμε:
-. ολόφρεσκα φρέσκα φρούτα εποχής - ότι μας αρέσει, ιδανικές οι φράουλες,
τα κεράσια, τα μούρα.
-. μαύρη σοκολάτα με όσο το δυνατόν περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο και
-. λιώνουμε την σοκολάτα μας σε bain-marie*
-. πλένουμε πολύ καλά ότι φρέσκα φρούτα εποχής- να έχουμε ποικιλία- μας αρέσουν και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια!
-. πιάνουμε το κομμάτι του φρούτου μας με ένα πιρούνι από τη μια άκρη του και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα!
-. το ακουμπάμε σε μια, στρωμένη με αντικολιτικό χαρτί, πιατέλα!
-. τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο!
-. σε πέντε με δέκα λεπτά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Σημειώσεις:
-. τα φρούτα μας αντέχουν για μία μόνο μέρα στο ψυγείο σκεπασμένα.
Διατροφική αξία...
read more:https://botanologia.gr/glykies-apolayseis-olofreska-freska-froyta-epochis-quot-voytigmena-quot-se-liomeni-sokolata/
*στα καταστήματα υπάρχουν ειδικά σκεύη bain-marie (μπεν μαρί), αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι: ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα- δες τε και την φωτογραφία
''Πήγανον,άνηθον,μάλαθρον βράσον,δος πιείν και ιάται.Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται''
Σάββατο 17 Ιουλίου 2021
Γλυκιές απολαύσεις- ολόφρεσκα φρέσκα φρούτα εποχής σε λιωμένη σοκολάτα
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr