Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Πετιμέζι, ανασκόπηση του θαυμάσιου και εξαίσιου γλυκαντικού

Πετιμέζι το θεσπέσιο 
σταφύλια τα νόστιμα,
τα θρεπτικά,
τα πολύτιμα,
σταφύλια της ποικιλίας των  χρωμάτων και των γεύσεων...
τα συλλέγουμε - τα τρυγάμε - από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο
και χαιρόμαστε
το κρασί τους,
το μούστο τους,
τη μουσταλευριά τους,
τα μουστοκούλουρά τους,
το πετιμέζι τους αλλά και
τα χαιρόμαστε σαν φρούτα, μόνα τους ή σε φρουτοσαλάτες ακόμα και σε υπέροχους φρέσκους χυμούς
αλλά
σε αυτή μου την ανάρτηση θα περιοριστούμε στο πετιμέζι, που σε προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε πως μπορούμε εύκολα να το ετοιμάσουμε, και ας δούμε, αφού το φτιάξαμε, πως το χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σήμερα...
λοιπόν
το παχύρρευστο αυτό ελιξίριο είναι ένα θαύμα που
μας γλυκαίνει,
μας θρέφει...
read more: https://botanologia.gr/petimezi-anaskopisi-toy-thaymasioy-kai-exaisioy-glykantikoy/

Πώς φτιάχνω “βοτανοπαγάκια” με ροφήματα βοτάνων

Πάντα ψάχνω νέους και βολικούς τρόπους για να προσθέσω βότανα στη διατροφή μας
Στα άρθρα μου που περιλαμβάνει η ενότητα – “μαγειρεύω με βότανα, ένας συνοπτικός γευστικός οδηγός” σας έχω δείξει διάφορους τρόπους ένταξης των βοτάνων στη διατροφή μας, διότι οι μικρές καθημερινές συνήθειες είναι αυτές που πραγματικά συνθέτουν τις μεγαλύτερες αλλαγές στη συνολική μας υγεία και ευεξία.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να φτιάχνω παγάκια από βότανα. 
Αυτή η απλή προετοιμασία είναι εύκολη, γρήγορη και προσφέρει μερικά υπέροχα οφέλη για το σκληρά εργαζόμενο σώμα μας και μυαλό μας. 
Απλώς προσθέτοντας μερικά “βοτανοπαγάκια” στο νερό μας,
στα ροφήματά μας, αλλά και στις σούπες μας εκμεταλλεύομαι τη δύναμη των βοτάνων χωρίς να καταβάλλω επιπλέον χρόνο ή προσπάθεια. 
Τα “βοτανοπαγάκια” ​​μου μετατρέπουν ένα απλό ποτήρι νερό σε γευστικό ρόφημα σε δευτερόλεπτα, και χαρίζουν σταδιακά επιπλέον βιταμίνες...