Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Το αγριοράδικο βοηθάει τον οργανισμό του κάθε ατόμου πολύπλευρα, καθώς τα οφέλη του στην υγεία είναι πολλά και εκπληκτικά.

Πάρα πολλά άτομα νομίζουν ότι το αγριοράδικο, το Taraxacum officinale, είναι ένα ενοχλητικό ζιζάνιο και πάρα πολλές φορές, δυστυχώς, το καταστρέφουν από τους αγρούς με τους ψεκασμούς και τα φυτοφάρμακα-ζιζανιοκτόνα.
Και ενώ το θαυμάσιο αυτό βότανο, χρόνια τώρα, με καταγεγραμμένη ιστορία χιλιάδων ετών, χρησιμοποιείται ως τρόφιμο αλλά και ως ίαμα λόγω των ισχυρών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να υποτιμούν τα οφέλη του.
Αγριοράδικο ή ταράξακο με διωνυμικό όνομα Taraxacum officinale,
ποιός δεν το γνωρίζει;
αγριοράδικο ή
ταράξακο,
το πολύτιμο…
Το ταραξάκο για όσους δεν το ξέρουν είναι το γνωστό μας ραδίκι του βουνού
είναι το αγριοράδικο.
Το αγγλικό όνομά του “dandelion” είναι παραφθορά του γαλλικού dent de lion που σημαίνει “το δόντι του λιονταριού” και αυτό χάρη στα οδοντωτά  του φύλλα.
Taraxacum officinale και είναι λέξη ελληνική – αυτό που θεραπεύει τις ταραχές,
τις διαταραχές και τους πόνους του οργανισμού....
δείτε τη συνέχεια στο άρθρο μου στην ιστοσελίδα μου:https://botanologia.gr/agrioradiko-to-polytimo-poy-echei-charaktiristei-kai-os-quot-periergo-votano-quot/
και παρακολουθείστε το βίντεό μου:https://www.youtube.com/watch?v=ISwQvXmKCOU&t=13s και αν σας ενδιαφέρουν και αγαπάτε τα βότανα και τη φύση εγγραφείτε στο κανάλι μου για να εξερευνήσουμε μαζί τον μαγικό αυτό κόσμο!

Τι πρέπει να τρώω για να μειωθούν τα τριγλυκερίδιά μου;

Και ποιες τροφές συνήθως μειώνουν τα τριγλυκερίδια;
Ας δούμε τι μας λένε οι έρευνες:
– τα θαλασσινά και τα ω-3 λιπαρά τους
οι μελέτες δείχνουν σταθερά ότι το ιχθυέλαιο μειώνει τα τριγλυκερίδια.
– σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών στο Όρεγκον, η ημερήσια δόση ιχθυελαίου – που είναι ίση με 210gr από σολομό,
σκουμπρί ή
σαρδέλες, μπορεί να μειώνει τα τριγλυκερίδια περισσότερο από 50%
– σε μια άλλη μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, οι άνδρες κλήθηκαν αντί της συνηθισμένης τους πρωτεΐνες – κρέας, γάλα ή τυρί- για δύο φορές την ημέρα για τρεις εβδομάδες να τρώνε οστρακοειδή, παρατηρήθηκε πως τα οστρακοειδή μείωσαν τα τριγλυκερίδια κατά 51% και οι γαρίδες κατά 23%.
-το σκόρδο...