Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Εσείς τρώτε τα φύλλα της συκιάς;

Αλήθεια – τι γνωρίζετε για τα φύλλα της συκιάς;
Τι σας έρχεστε στο νου όταν ακούτε “φύλλο συκιάς”;
Μόνο το φύλλο συκής;
Και όμως το φύλλο συκής δεν το χρησιμοποίησαν μόνο ο Αδάμ και η Εύα όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον παράδεισο, ούτε οι καλλιτέχνες  τον 15ο αιώνα και αργότερα, σε αγάλματα και σε πίνακες για τους γνωστούς λόγους, αλλά και πολλοί γιατροί και φαρμακολόγοι κατά την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς και βέβαια θα βρούμε τα φύλλα της συκιάς σε πολλές λαϊκές παραδόσεις να χρησιμοποιούνται  στην κουζίνα, αλλά και στη λαϊκή ιατρική!
Και ναι – πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα φύλλα της συκιάς είναι κατάλληλα για την παρασκευή εγχυμάτων, τα οποία εγχύματα είναι πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας!
Στην παραδοσιακή ιατρική, τα φύλλα της συκιάς χρησιμοποιούνται για την ιδιαίτερη ικανότητά τους να ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης και τριγλυκεριδίων στο αίμα...

Πως ετοιμάζω σιρόπι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!

Σιρόπι τζίντζερ,
μελιού και λεμονιού!
Ένα σιρόπι πανάκεια για κρυολογήματα,
βήχα,
βακτηριακές λοιμώξεις,
πονόλαιμο.
ναυτία…
Είναι ένα σπιτικό ίαμα, πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας που εκτός των άλλων ενισχύει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
Και βέβαια δεν είχαν άδικο όλοι όσοι αιώνες τώρα χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα για την πρόληψη ή τη θεραπεία παθήσεων.
Αλήθεια ποιος δεν θυμάται κάποια μαμά ή γιαγιά να προσθέτει ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο γάλα κάθε φορά που κρυολογούσαμε ή πονούσε ο λαιμός ή είχαμε βήχα....