ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

''Πήγανον,άνηθον,μάλαθρον βράσον,δος πιείν και ιάται.Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται''

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Τριγωνέλλα, ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά βότανα του πλανήτη

›
Πως χρησιμοποιούμε την τριγωνέλλα ως ίαμα Εκτός από την μαγειρική χρησιμοποιούμε την τριγωνέλλα σαν ίαμα. -. Μέσα από μελέτες έχει παρατηρηθ...
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Από το κανάλι μου στο youtube: Πως ετοιμάζω αφέψημα φύλλων ελιάς, ώστε να αξιοποιήσω στο έπακρο την πολύτιμη oleuropein

›
Συ δ’ ευτύχει, ω ελαία! Αφθόνως τους καρπούς σου δίδε πάντα εις ημάς και ’γω ευγνωμόνως πάλιν θέλει σε υμνήσω.» Ανδρέα Κάλβου «Ωδαί» Η oleur...

Αλιάδα και σκορδαλιά, ποιες οι διαφορές τους; και ποιο λάδι είναι πιο υγιεινό για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου;

›
Πως έφτασε ο μπακαλιάρος στην Ελλάδα; Πως τον ξαλμυρίζουμε και γιατί τρώμε βακαλάο στις 25 Μαρτίου; Ποιο λάδι είναι πιο υγιεινό για το τηγάν...

Σαλάτα με ξαρμυρισμένο και καλά στραγγισμένο βακαλάο

›
Βακαλάος : Πως θα τον ξαρμυρίζουμε, πως θα τον μαγειρέψουμε, γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου και πιά η σχέση του με την σταφίδα Οι Πο...

Φωτογραφίες βοτάνων, για να τα αναγνωρίζουμε.

›
Οι φωτογραφίες των βοτάνων είναι μια πρώτη γνωριμία μαζί τους. Είναι ένας από τους ασφαλείς τρόπους αναγνώρισής τους. Στο βίντεό μου αυτό θα...
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες

›
Απλά, νόστιμα και υγιεινά: μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες Η μους σοκολάτας είναι ένα από εκείνα τα επιδόρπια που λατρεύουν όλοι, ει...
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Από τη χλωρίδα της ελληνικής γης : Ecballium elaterium/ πικραγγουριά

›
...Ο καρπός είναι πολύ ευαίσθητος και με το παραμικρό άγγιγμα σκάει σαν μικρή βόμβα και εκτινάσσει τα σπέρματα μακριά, δηλαδή τα "εκβάλ...
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού

Πληροφορίες

thalia
Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Από το Blogger.