Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Βότανα , φρούτα και λαχανικά ιδανικά για την αρθρίτιδα

Βότανα,φρούτα και λαχανικά με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες ιδανικά για την αρθρίτιδα
Όλοι μας – αν και μπορεί να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι – έχουμε ακούσει για την αρθρίτιδα,και πολλά-πολλά άτομα έχουν νιώσει τον οξύ της πόνο.
Αυτή η φλεγμονώδης,άνοση εξελικτική νόσος-όπως είναι γνωστό-προσβάλλει κυρίως τις αρθρώσεις αλλά όχι μόνο.
Οι παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στην αιτιοπαθογένεια πολλοί,όπως
– περιβαλλοντικοί,
– ορμονικοί,
– γενετικοί,
– κληρονομικοί,
– ανοσολογικοί,
– διατροφικοί αλλά και
– ιοί,
– βακτήρια και
– το ανεξέλεγκτο στρες και άγχος και ίσως , όπως πολλοί επιστήμονες πιστεύουν...
read more:https://botanologia.gr/votana-froyta-kai-lachanika-idanika-gia-tin-arthritida/

6 σχόλια:

  1. Πιστευω οτι αν μπορουσατε να ταξινομησετε ολα τα βοτανα αναλογα και με την ασθενεια που ενδυκνεινται θα ηταν πολυ καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι πιό δύσκολο και χρονοβόρο αγαπητέ φίλε....
    εδώ μιλάμε για χιλιάδες βότανα!!!!!!!!!!
    πολλές φορές σκέφτομαι ότι μιά ζωή δε φτάνει για να ταξινομηθεί αυτός ο θησαυρός!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το blog σας είναι ένας θησαυρός πραγματικά!
    Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχετε. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Είχα από μικρή έναν εθισμό στην κόλα, από τον οποίο προσπαθώ να ξεφύγω. Μου ήταν δύσκολο να κάνω τόσο απότομα τη μετάβαση από τα αναψυκτικά σε σκέτο νερό, γιατί έχω μάθει να πίνω ροφήματα με γλυκιά γεύση. Έψαξα και βρήκα μία συνταγή για σπιτική λεμονάδα, που περιλαμβάνει ζάχαρη, νερό, ξύσμα και χυμό λεμονιού, βρασμένα και τοποθετημένα σε γυάλινο μπουκάλι. Βάζω λίγο από το σιρόπι σε ένα ποτήρι και γεμίζω με νερό. Αυτό με δροσίζει και με κρατάει μακρυά από την επιθυμία να πιω αναψυκτικά. Δεν πίνω πάνω από δύο ποτήρια την ημέρα. Πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο παίρνει κάποιος κάποιες από τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού, ή το ότι περιλαμβάνει ζάχαρη είναι τόσο βλαβερό που δεν έχει όφελος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητή φίλη από την στιγμή που βράζουμε τον χυμό του λεμονιού ήδη έχουμε καταστρέψει τις περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
    δοκίμασέ τον φρέσκο με μέλι ή με στέβια ή με σιρόπι σφένδαμου ακόμα και με πετιμέζι είναι πάρα πολύ ωραίος και γευστικός
    δοκίμασε το έγχυμα από πράσινο τσάι το οποίο μπορείς να κρατήσεις μία δύο μέρες στο ψυγείο που μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει τα αναψυκτικά και στο οποίο μπορείς να προσθέσεις διάφορα μπαχαρικά και να γίνει πάνγευστο
    δες τις αναρτήσεις που έχω κάνει για τους χυμούς και τα τσάγια όπως π,χ
    "τσάι με τζίντζερ και λεμόνι"
    http://botanologia.blogspot.com/2012/01/blog-post_10.html
    "βότανα για την παρασκευή τσαγιού"
    http://botanologia.blogspot.com/2011/12/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Χαίρομαι που πλέον γνωρίζω πως δεν μου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό αυτό το ρόφημα. Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά που κάνετε!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή