Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Βότανα και τρόποι χρήσης:Πως παρασκευάζουμε σιρόπια βοτάνων

Βότανα – Με τα βότανα , μπορούμε να παρασκευάσουμε και σιρόπια,αφού πρώτα έχουμε ετοιμάσει το κατάλληλο έγχυμα ή αφέψημα του βοτάνου που επιλέξαμε
Τα σιρόπια βοτάνων μπορούμε να τα παρασκευάσουμε αν αναμείξουμε εγχύματα ή αφεψήματα βοτάνων με μέλι ,
ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ,
πετιμέζι ή
σιρόπι σφένδαμου.
Τα σιρόπια βοτάνων είναι καρδιοτονωτικά ποτά και έχουν μαλακτική δράση , είναι δηλαδή ιδανικά για όταν έχουμε βήχα , ερεθισμένο λαιμό , κρυολόγημα ή γενικά προβλήματα του αναπνευστικού.
Τα σιρόπια με την γλυκιά τους γεύση μπορούν να καλύψουν την πικρή γεύση μερικών βοτάνων.
Το σιρόπι γίνετε με την ανάμιξη , σε ίσες αναλογίες,ενός εγχύματος ή ενός αφεψήματος με μέλι κατά προτίμηση.
Ο χρόνος της έγχυσης στα εγχύματα είναι δεκαπέντε (15) λεπτά , ενώ για τα αφεψήματα πρέπει να είναι ο μέγιστος δυνατός για να βελτιστοποιηθεί η ιαματική δράση του σιροπιού και αυτός είναι περίπου τριάντα λεπτά(30)
Όταν το έγχυμα ή το αφέψημα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι έτοιμο,σουρώνουμε και πιέζουμε τα μουλιασμένα ή βρασμένα βότανα για να....
read more:  https://botanologia.gr/votana-kai-tropoi-chrisis-pos-paraskeyazoyme-siropia-votanon/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου