Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κανέλα και μέλι ένας γλυκός ευωδιαστός συνδυασμός γεμάτος πλεονεκτήματα

Κανέλα* και μέλι σε ένα ρόφημα πάνγευστο,ευωδιαστό γεμάτο θρεπτικά συστατικά.
Ένας άριστος συνδυασμός με πάρα-πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα διάφορων επιστημονικών ερευνών το μέλι όταν δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, βοήθησε στην απώλεια βάρους και με την βοήθεια υγιεινής διατροφής απέτρεψε την περαιτέρω αύξησή του.
Παράλληλα παρείχε προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα και χοληστερόλη.
Η δε κανέλα Κεϋλάνης διαφυλάσσει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου,βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Έτσι μαζί αυτά τα δύο,μέλι και κανέλα,σε ένα θεσπέσιο ρόφημα,προστατεύουν από
– καρδιοπάθειες
– αρθρίτιδα

12 σχόλια:

  1. όταν λες στο καθημερινό διαιτολόγιο..??
    δηλ.στη μία κουταλιά μέλι που τρώω κάθε πρωί,να προσθέτω και κανέλα τριμμένη από πάνω...??
    ( φρεσκοτριμμένη από ξυλάκι εννοώ..οχι το έτοιμο τρίμμα..)
    ευχαριστώ εκ των προτέρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. π.χ μπορείς να κάνεις ένα ρόφημα το πρωί- σε ένα ποτήρι βάζουμε ζεστό νερό και προσθέτουμε τρία κουταλάκια μέλι και ένα τρίτο από το κουταλάκι κανέλα-....
    ένα μήλο με μέλι και κανέλα το απόγευμα ή το βράδυ...
    η ημερήσια δόση της κανέλας είναι συνήθως μισό κουταλάκι....και η αναλογία είναι τρία κουταλάκια μέλι και ένα κανέλα....αυτά τα λίγα φίλη μου άν και οι εφαρμογές και οι παραλλαγές πολλές.....
    τους χαιρετισμούς μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σ'ευχαριστώ κορίτσι μου..
    καλημέρα κι από μένα..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγω κρυολογήματος, προσπάθησα να φτιάξω ρόφημα κανέλλας (με τριμμένη κανέλα) με μέλι. Αλλά κάτω κάτω στο φλυτζάνι μένει ένα πηχτό πράγμα σαν νερουλό ζελέ. Ετσι πρέπει να γίνεται ή δεν είναι καλή η κανέλα που έχω? Το σούρωσα βέβαια γιατί είναι λίγο αηδιαστικό αν το πιείς καταλάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλή μου η κανέλα σε σκόνη και το μέλι μέσα στο ζεστό νερό διαλύονται....δεν κατάλαβα τι σούρωσες και τι είναι αηδιαστικό -η κανέλα με το μέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θαλεια.
    παρα πανω υπαρχει μια αντιφαση.Ενω λες οτι η ημερησια δοση ειναιμισο κουταλακι(εννοεις του
    καφε?).Πιο κατω λες τρια κουταλακια μελικαι ενα κανελλα.Ποιο απο ταδυο ειναι το σωστο?
    Καιπες μου¨σεμια φετα ψωμι,δυο κουταλακια μελι
    και ποση κανελλα?
    Επισης πες μου ποια ειναι η ποσοτητα που δημιουργει παρενεργειες? Ευχαριστω.Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μισό κουταλάκι του γλυκού η ημερήσια δόση
    αν όμως κάποιος ταλαιπωρείται από ιώσεις ή από δερματικά προβλήματα μπορεί να πάρει και ένα κουταλάκι του γλυκού
    τρία κουταλάκια του γλυκού μέλι και ένα κανέλα είναι η αναλογία
    κάποιος όμως μπορεί να θέλει ένα ρόφημα πιο γλυκό και να εφαρμόσει άλλη αναλογία
    φίλε μου αυτά είναι φυσικά τρόφιμα και
    λίγο πάνω λίγο κάτω δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα
    εδώ τα περισσότερα άτομα δεν αναρωτιούνται καν πόση ζάχαρη τρώνε κάθε μέρα ή πόσα λιπαρά
    λίγο μέλι περισσότερο ή λίγη περισσότερη κανέλα δεν θα μας κάνει κάποιο κακό
    την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας,
    Διάβασα για τα ευεργητικά αποτελέσματα του συνδυασμού μελιού και κανέλας! υπάρχει και μία αναφορά ότι μπορεί να βελτιώσει και την ακουή. Ισχύει;
    Βασιλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας
    Όταν μιλάμε για κανέλα αναφερόμαστε σε αυτήν με το λεπτό φλοιό,με τον χοντρό ή και στις δύο.Είναι και οι δύο τύποι ευεργετικοί;
    Συγχαρητήρια για για όλη αυτή τη δουλειά που κάνετε.Εγώ πάντως νιώθω το μπλογκ σα μια βιβλιοθήκη μεγάλης αξίας.Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα k1pan!!!
      Ευχαριστώ!!!
      Όταν μιλάμε για την κανέλα αναφερόμαστε μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης και όχι στην κασσία διότι είναι δύο διαφορετικά φυτά και με τελείως διαφορετικές ιδιότητες.
      Διαβάστε την ανάρτησή μου για το συγκεκριμένο θέμα "άλλο η κανέλα και άλλο η κασσία"
      http://botanologia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_11.html
      thalia

      Διαγραφή
  10. Επειδή,μετα από λεπτομερή ερευνα της αγορας στο θεμα κανελα,λογω ότι κ'εγω την χρησιμοποιω εδώ και 2 χρονια,θελω να θεσω υπ'οψιν σε οσους την χρησιμοποιουν η σκεπτονται να την χρησιμοποιησουν τα αποτελέσματα μιας ερευνας που εκανε το Γερμανικο ιδρυμα ελεγχου καταναλωτικων αγαθων {Stiftung-Warentest}: Το ιδρυμα αυτό εξετασε λεπτομερως στα εργαστηρια του δειγματα από 52 εμπορους που εισαγουν κανελα συις Γερμανόφωνες χωρες. Από τα 52 δειγματα τα 25 ειταν νοθευμενα με τοση ποσοτητα κασσιας που τα καθιστουσε ακαταλληλη για τον σκοπο για τον οποιο μιλουμε. Τα 25 περιειχαν επισης κασσια,αλλα σε μικροτερο ποσοστο,διαφορετικο από εταιρεια σε εταιρεια και μον 2 δειγματα ειταν καθαρη κανελα κευλανης. Η νοθευση αυτή γινεται γιατι η κασσια είναι 3-4 φορες φθηνοτερη,αλλα και γιατι η κασσια εχει εντονοτερη μυρωδια και γευση από την κευλανης και συνεπως τα αρωματιζομενα φαγητά η γλυκα με λιγοτερη ποσοτητα παιρνουν το αρωμα η την γευση που θελουμε και φυσικα στοιχιζει και λιγοτερο. Μην κανετε λοιπον συμβιβασμούς,φροντιστε να βρειτε ανοθευτη κανελα κευλανης. ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή