Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μαγειρεύω με βότανα σε υπέροχες συνταγές υγείας #4

Βαθύ πράσινο γεμάτο θρεπτικά συστατικά!
Όταν προσθέτουμε στα πιάτα μας από μιά χούφτα πράσινα ευωδιαστά βότανα προσθέτουμε και μιά σειρά από θρεπτικά συστατικά.
Ενδεικτικά αναφέρω:
1) μαϊντανός- Petroselinum crispum , εξαιρετική πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών:
βιταμίνης A 
βήτα-καροτίνη 
λουτεΐνης
ζεαξανθίνη 
βιταμίνης E 
βιταμίνης K
των υδατοδιαλυτών:
βιταμίνης C – υψηλότατη περιεκτικότητα , 160%
βιταμίνης Β1 – θειαμίνη
βιταμίνης Β2 – ριβοφλαβίνη
βιταμίνης Β3 – νιασίνη
βιταμίνης Β5 – παντοθενικό οξύ
βιταμίνης Β6
βιταμίνης Β9 – φολικό οξύ
ιχνοστοιχείων και μετάλλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου