Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

άλλο η κανέλα και άλλο η κασσία

Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την κανέλα από την κασσία;
ναι;
Πάμε λοιπόν.
Άλλο μπαχαρικό είναι η κανέλα και άλλο η  κασσία.
Πολύ-πολύ συχνά τα δυο μπαχαρικά συγχέονται και όταν είναι σε σκόνη είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσουμε.
Η κασσία προέρχεται από την Κίνα και το Βιετνάμ και είναι ένα πολύ πιο παχύ και χονδροειδές προϊόν  , ενώ η κανέλα από την Κεϋλάνη είναι έλα ντελικάτο λεπτό προϊόν.
Η cassia είναι πολύ πιο φτηνή από την κανέλα και πωλείται συχνά αντί αυτής.
Εμείς όμως πως μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε;
Ένας τρόπος για να ξεχωρίσουμε τα ξυλάκια της κανέλας από της κασσίας είναι να παρατηρήσουμε πολύ – πολύ καλά τους δύο φλοιούς.
Ας δούμε την κασσία...

8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το τόσο κατατοπιστικό άρθρο,
    μπράβο για την λεπτομερή ανάλυση.
    ευχαριστώ πολύ, μου είναι πολύ χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάλαβα... Κανέλα πραγματικά δεν έχω δοκιμάσει ΠΟΤΕ τελικά!!! :-\

    ΑπάντησηΔιαγραφή