Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Λιαστές πεντανόστιμες ντομάτες – ένα κορυφαίο έδεσμα

Οι λιαστές ντομάτες είναι ένας τρόπος να κρατήσουμε το απόλυτο αυτό καλοκαιρινό λαχανικόστο τραπέζι μας και στη διατροφή μας το χειμώνα.
Θα χρειαστούμε κατ’ αναλογία-
– δύο κιλά κόκκινες στρογγυλές ντομάτες
– 200 γρ χοντρό θαλασσινό αλάτι
– ένα μεγάλο ξέβαθο ταψί
– μία σχάρα* ,την οποία θα τοποθετήσουμε πάνω στο ταψί
– τούλι ή μια αυτοσχέδια κρησάρα – σήτα
Ξεκινάμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στα δυο.
Αφαιρούμε τους σπόρους και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
Τοποθετούμε τη σχάρα πάνω στο ταψί και αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα τις ντομάτες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες μας με.....
read more:https://botanologia.gr/liastes-pentanostimes-ntomates-kai-skoni-ntomatas/

4 σχόλια:

  1. Λιαστές κάνω κι εγώ και τις ξέρω ,τη σκόνη ντομάτας πρώτη φορά τη βλέπω και μου κάνει τρομερή εντύπωση ,ενδιαφέρον φαίνεται,σ ευχαριστώ καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα Νέλλη μου!!!
      είναι ένα πολύ γευστικό μπαχαρικό και μπορούμε να την προσθέσουμε ακόμα και σε σαλάτες που παραδοσιακά δεν βάζουμε ντομάτα!!!

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρον κείμενο. Καμιά μέρα μπορεί να το προσπαθήσω.
    Μία ερώτηση ή διόρθωση (ότι βγει): Διάβασα κάπου ότι η ντομάτα είναι φρούτο, έστω και αν την χρησιμοποιούμε σαν χόρτο. Έχεις ακουστά κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ Μιχάλη διάβασε την αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μου "ντομάτα...η κυρία με τα κόκκινα και η ιστορία της στο διάβα των αιώνων"
      http://botanologia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_10.html

      Διαγραφή