Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Σκόρδο-οι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν και δυσώδες ρόδον-σκόρδο λοιπόν και το βοτανικό όνομα αυτού αllium sativum

Σκόρδο.
Είναι βότανο γνωστό σε όλους μας για τη συμβολή του στη μαγειρική αλλά και 
για τη δριμεία οσμή και γεύση του.
Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι είναι ένα από τα ιδανικότερα βοτανολογικά φάρμακα,
ένα πανίσχυρο θεραπευτικό γιατρικό για ένα πλήθος προβλημάτων  υγείας εντελώς
ασφαλές για χρήση στο σπίτι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε φρέσκο, αφυδατωμένο σε σκόνη ή αποξηραμένο.
Οι ιδιότητες του έχουν μελετηθεί σε κλινικές δοκιμές και έρευνες καθώς και σε επιδημιολογικές μελέτες και έχουν μελετηθεί εκτενώς οι αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές και  αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καθώς και 
η ιδιότητά του να μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.
Οι ισχυρές αντινεοπλασματικές ιδιότητες του οι οποίες πιθανόν να οφείλονται στις ενώσεις του θείου ή στη συνέργεια των συστατικών του, έχουν επίσης μελετηθεί επισταμένως.
Όλα αυτά τα χρόνια το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για την πρόληψη ή τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων ενώ από το 1500 π.Χ., οι Αιγύπτιοι είχαν εντοπίσει είκοσι δύο (22) διαφορετικές χρήσεις του,όπως η ανακούφιση από 
τους πονοκέφαλους,η επαναφορά της σωματικής ευρωστίας και πολλά άλλα.
Οι βασικές δράσεις του σκόρδου...