Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δάφνη-Γιατί βάζουμε φύλλα δάφνης στις φακές


Η δάφνη του Απόλλωνα, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά, δάφνη, δαφνολιά.
Τα μυρωδικά φύλλα της δάφνη διευκολύνουν την πέψη των φυτικών πρωτεϊνών
και
οι φυτικές πρωτεΐνες υπάρχουν κυρίως στα όσπρια και βέβαια και στις φακές -τα 100gr φακές περιέχουν 26gr πρωτεΐνες -
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν
που η παραδοσιακή ελληνική συνταγή για τις φακές περιλαμβάνει φύλλα δάφνης.
Δεν ξεχνάμε λοιπόν να προσθέτουμε στις φακές μας αρκετά φύλλα δάφνης.

Κείμενο επιμέλεια:thalia-botanologia.blogspot.com