Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

nigella sativa – Πως η φυτική ιατρική σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , και όχι μόνο , μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του παγκρέατος , ενός από τους πιο επικίνδυνους και δυσκολότερους  καρκίνους!
Οι ερευνητές του καρκίνου  στο Kimmel Cancer at Jefferson στη Φιλαδέλφεια έχουν διαπιστώσει ότι η θυμοκινόνη , ένα εκχύλισμα από έλαιο σπόρου nigella sativa , εμπόδισε την ανάπτυξη κυττάρων καρκίνου του παγκρέατος και σκότωσε τα κύτταρα ενισχύοντας τη διαδικασία προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου.
Παρά το ότι οι μελέτες βρίσκονται σε πρώιμα στάδια , τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η θυμοκινόνη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική στρατηγική σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία ή σε άτομα με υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Σύμφωνα με την Dr. Hwyda Arafat, αναπληρώτρια καθηγητή Χειρουργικής στο Ιατρικό Κολέγιο Jefferson του Πανεπιστημίου Thomas Jefferson , η nigella sativa βοηθά στη θεραπεία μιας ευρείας σειράς ασθενειών , συμπεριλαμβανομένων μερικών ανοσολογικών και φλεγμονωδών διαταραχών!

read more: https://botanologia.gr/nigella-sativa-pos-i-fytiki-iatriki-skotonei-ta-karkinika-kyttara/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου